Проявіть себе (Частина 3)

Продовжуємо список найбільш захоплюючих і цікавих способів розкриття власної індивідуальності. Можливо, деякі із них дійсно стануть для Вас у нагоді. А можливо, Ви зумієте запропонувати свої власні поради щодо саморозкриття.

Інформацію взято з блогу Rajesh Setty.

11. Допомагайте іншим допомагати самим собі. Якщо Ви дасте комусь риби, він Вам подякує. Але якщо Ви навчите його ловити рибу, він буде вдячний Вам до кінця життя.

Дуже багато з нас володіють цікавою та важливою інформацією та знаннями. Тому коли хтось просить про допомогу, краще навчити його, як справитися із проблемою, ніж просто вирішити його проблему. Звісно, у більшості випадків люди будуть вдячні за вирішення проблем, проте вони будуть просто щасливі, коли навчаться вирішувати їх самостійно.

12. Читайте і ще раз читайте! Як кажуть – „кожен лідер є читачем” (по-англійськи звучить в риму: all leaders are readers).

Відповідно до статистики середньостатистичний менеджер читає 0,75 бізнес книжки за п’ять років. Це просто жахливо. Читати потрібно завжди і часто. Хорошим показником є хоча б одна книжка в тиждень. Щоб змусити себе працювати ефективно, складіть план книжок, які Ви бажаєте прочитати протягом наступного року. І читайте їх, не відкладаючи на завтра.

MUST READ:  15 запитань на співбесіді в Google

13. Плануйте результати. Ви можете перебувати у стані постійної діяльності, проте, якщо вона не приносить результатів, значить це марна діяльність. Ваш тижневий план може складатися з багатьох цілей, але зовсім не орієнтуватися на результати. Як наслідок – Ви проведете цей тиждень важко працюючи, але так і не зумієте досягнути позитивних наслідків.

Щоб вирішити цю проблему, слід просто формувати свій план відповідно до результатів, які ми хочемо досягнути. А наприкінці кожного тижня – робити короткий аналіз того, що нам вдалося здійснити за тиждень.

14. Мисліть довгостроковими категоріями. Всі малі діти мислять „миттєвими” категоріями. Якщо запитати дитину: „Що ти робиш?” Відповідь буде: „читаю”, „співаю”, „граюся” і т. п.. На жаль, з віком горизонти людини рідко розширюються. На те саме питання доросла людина відповідає приблизно так само, як і дитина. Дуже рідко вдається почути відповідь, яка охоплює широкі горизонти.

MUST READ:  Гумор у бізнесі різних народів

Таким чином, наш світ перетворюється на світ „короткострокових думок”. Існує дуже правильне твердження, про яке слід завжди пам’ятати: „Ми переоцінюємо, що ми можемо досягнути за день і недооцінюємо, те, що можливо досягнути за рік”.

Тому наступного разу, коли хтось спитає, „що Ви робите?” подумайте про відповідь у контексті своїх життєвих цілей. Але пам’ятайте – відповідь не така вже й очевидна. Якщо Ви раніше не задумувалися над нею, то не намагайтеся вигадати ціль свого життя за 1 хвилину. Для цього потрібен час.

15. Приймайте невпевненість як належне. Спробуйте замислитися – життя виявилося б доволі нудним, якби Ви були впевнені у кожному своєму кроці. Проте, життя не нудне і існує чимало речей, які викликають вагання. Слід приймати це як належне.

Не варто занадто сильно хвилюватися чи перейматися – всі люди рано чи пізно потрапляють у ситуацію вибору. Проте, не слід закриватися у собі і боятися попрохати про допомогу. Можливо на те запитання, на яке Ви не можете відповісти, знайдеться відповідь у когось іншого.