Чому ми не можемо робити 3 справи одночасно

Чому ми не можемо робити 3 справи одночасно Сучасний шалений світ, а особливо – робоче середовище, часто вимагає від нас займатися кількома справами одночасно. Деякі люди починають вважати себе ні на що не здатними, коли усвідомлюють, що не можуть справитися з цим викликом. На щастя, останні дослідження показують, що це абсолютно нормально. І не варто засмучуватися.

Рейчел Ретнер (Rachael Rettner), дописувач журналу Live Science пояснює, чому людський мозок здатен справлятися не більше, ніж з 2-ма завданнями одночасно. Причина в тому, що коли ми стикаємося з двома задачами – наш мозок здатен розділити дві частини лобної кори таким чином, щоб кожна із них відповідала за свою ціль. Такий розподіл дозволяє людині доволі ефективно здійснювати одночасно дві справи. Але якщо додати третю – почнеться справжній хаос. Людський мозок просто не розрахований на таке навантаження!

“Результати дослідження показують, що ми дійсно можемо займатися двома справами одночасно і ресурсів мозку цілком вистачає для цього. Наприклад, ми можемо готувати їжу і одночасно розмовляти по телефону, при цьому не плутаючись та пам’ятаючи, що потрібно зробити у кожен наступний момент, – пояснює одна із дослідників – Етіен Кочлін (Etienne Koechlin), – втім, додайте до цих занять будь-яке третє – і ви зрозумієте, що не можете справитись з ним”.

MUST READ:  Microsoft мертва

Що це означає для співробітників компаній? Лише одне – якщо не хочете, щоб почався хаос, намагайтесь одночасно зосереджуватися на якомога меншій кількості завдань. В ідеалі всі ваші зусилля повинні бути спрямовані на одну справу. Якщо необхідно зробити дві справи одночасно – це можна пережити. Але ніколи не беріться за три та більше завдань, які потрібно виконати “на вчора” – інакше навряд чи вам вдасться виконати їх успішно.