Кілька способів заробити «на порожньому місці»

Кілька способів заробити «на порожньому місці»Сьогодні, втім як і завжди, багато людей шукають можливості додаткового заробітку. Один із перевірених варіантів – здати що-небудь в оренду. Вашій увазі пропонується 3 способи, як на цьому можна заробити, що вже успішно роблять британські винахідники ідей.

Простір в оренду
Компанія Spareground допомагає своїм клієнтам знайти місце для зберігання громіздких або просто старих речей (приміром, лиж, велосипедів, різного інвентарю, коробок), для паркування автомобілів тощо. А тим, у кого є власні незадіяні площі, – здавати їх у тимчасове користування. На порталі цієї компанії всі бажаючі можуть розміщувати оголошення й заробляти гроші на своїх вільних кімнатах, гаражах, складах, підвалах і горищах. Добре структурований сайт та можливість безкоштовно розмістити оголошення залучають відвідувачів, а це, у свою чергу, допомагає компанії непогано заробляти на рекламі.

Паркування де завгодно
Як відомо, витрати на паркування можуть бути доволі-таки великими, особливо якщо ви їздите багато й часто. Британська інтернет-компанія Peasy.com дозволяє користувачам не лише заощаджувати на паркуванні, але й заробляти на наявних у них невикористаних місцях для паркування. Кожен відвідувач сайту може додати свою інформацію в базу даних, указавши ціну, час, коли місце вільно, і період (день, тиждень, місяць), на який його можна орендувати. Людина, яка зацікавилася тією або іншою пропозицією, бронює місце через Інтернет відразу або може спочатку поторгуватися. Для захисту особистих даних клієнтів на сайті не показується точна адреса місця для паркування, указується лише вулиця або розташування на карті. Точна адреса стає доступною тільки після бронювання. Розміщення оголошень на сайті безкоштовне, але Peasy отримує прибуток із кожної угоди – комісія становить 12%.

MUST READ:  Ефект Медичі: три історії

Користь від землі
У зв’язку з тенденцією заощаджувати на всьому, на чому тільки можна (а також з огляду на «зелену» моду), багато хто подумують про самостійне вирощування овочів. Однак не в кожного є власний сад або город. На таких людей, а також на тих, хто хоче знайти застосування для земельної ділянки, що простоює без діла, створений сайт Landshare. Відвідувачі можуть зареєструватися і як власники землі, і як бажаючі вирощувати овочі. Мета проекту – допомогти клієнтам-городникам забезпечувати себе свіжими фруктами й овочами, заощаджуючи при цьому кошти, а клієнтам-власникам землі – знайти їй застосування й одержувати оговорену частку від урожаю. Розробники розмістили на сайті карту, на якій відзначаються доступні й придатні для обробки земельні ділянки.

За матеріалами журналу “Управління компанією”