Відновлення втраченої довіри…

…завдання не з простих, адже, як кажуть, довіра – дивна річ. Дехто дарує її без жодних вагань. Інший – довіряє тільки тим, хто це заслужив і довів на ділі. Побудуйте довіру – і ви зможете робити великі речі. Зруйнуйте її – і ви не зумієте далі прогресувати. Якщо довіру втрачено – повернути її надзвичайно важко. Проте, немає нічого неможливого. Кілька способів відновлення втраченої довіри наведено на сайті management-issues.com.

Перш ніж взятися до відновлення довіри, слід визначити, яким шляхом до неї рухатися. Слід пам’ятати, що відновлення довіри до співробітника потребує розуміння того, що ніхто не досконалий. І хоча це може здаватися неправильним – саме вміння прощати є найпотужнішим способом відновлення довіри. Цей спосіб є набагато кращим, ніж „пошуки справедливості” та „помста”, адже останні не відновлюють довіру, а лише дозволяють постраждалому віддячити „тим самим”.

Той, чия довіра була вщент розбита, може отримати психологічну травму і страждати від так званого психологічного болю. Таким людям буває необхідно на деякий час відмежуватися від події, щоб зуміти пережити її і пробачити винних. Але постійне відособлення лише продовжує напругу, зменшує продуктивність та повністю знищує бажання працювати і рухатися вперед.

MUST READ:  Кому і для чого потрібні корпоративні вечірки

Більшість людей не можуть довго знаходитися у стані напруження та депресії. На жаль, деякі особи, перебуваючи довго у такому стані, починають страждати від комплексу жертви. Вони навіть створюють ті самі умови, в яких було розбито довіру, щоб укріпитися у власному комплексі. Таким людям слід завжди пам’ятати: на деякий час відмежуватися від події, щоб пережити – це нормально; брати на себе роль жертви – це не нормально.

Відновлення довіри – це процес. Це не магічна подія, яка може трапитися за один день чи мить. Вона потребує часу. Для того, щоб досягнути бажаного результату, слід фокусуватися на майбутньому, а не на минулому. А це, в свою чергу, означає пошук найкращих рішень та способів, які допоможуть відбудувати довіру. Ви не зумієте нічого зробити, якщо уникатимете людину, яка вас образила, чи шукати способів помститися. Тому слід вирішити, чого ви прагнете: відімстити, чи все ж таки відновити довіру.