Проявіть себе (частина 4)

Способи проявити себе від Rajesh Setty вочевидь, завоювали певну популярність на нашому блозі. Тому нижче наводимо продовження переліку способів саморозкриття.

16. Ставте правильні запитання.
Запитання завжди мали велику силу. Одне правильне запитання, поставлене вчасно, може змінити напрямок нашого життя. Але слід завжди пам’ятати, що якість тих запитань, які ми задаємо самі собі, є НАДЗВИЧАЙНО важливою. Ось кілька прикладів, як правильно формулювати запитання:

Оригінальна версія: Що я отримаю?
Трансформована версія: Ким я стану?

Оригінальна версія: Чому це трапилося зі мною?
Трансформована версія: Чому я можу навчитися з цієї ситуації?

Оригінальна версія: Чому він/вона не розуміє мене?
Трансформована версія: Що мені слід змінити, щоб мене зрозуміли?

Слід завжди звертати увагу на запитання, які ми задаємо собі та іншим людям і намагатися відшукати способи перефразувати їх так, щоб зробити більш ефективними.

17. Працюйте з наставником.
Нам слід серйозно ставитися до перспективи співпраці із вчителем чи наставником. Люди спорту давно усвідомили всі переваги такої співпраці. Наставництво дійсно працює, але для того, щоб переконатися, нам просто слід спробувати.

Якщо пов’язати це з попереднім твердженням про потребу задавати правильні запитання, то ніхто не зробить цього краще, ніж наставник. Ще одна перевага такої співпраці – це той факт, що наставник немає ніякої іншої мети, ніж просто зробити вас більш ефективним.

Робота з наставником вимагає певного часу, але результати є дуже позитивними і ви насолоджуватиметеся ними все життя.

MUST READ:  Портрет ідеального клієнта

18. Будьте релевантними.
Уявіть, ви отримуєте неочікуваний лист від спамера. Проте, тема повідомлення давно вас цікавила і, звісна річ, ви перечитуєте його повністю і навіть переходите на посилання, які воно пропонує. Адже ця інформація стосується вас.

Релевантність – це одна з тих речей, яка дозволяє іншим краще сприймати вас та ваші повідомлення. Щоб усвідомити важливість цього твердження, просто дайте відповідь на запитання: „Як довго ви продовжуватимете розмову на тему, яка абсолютно не цікавить ні вас, ні вашого співбесідника?”

Тож пам’ятайте, у співпраці чи взаємодії з іншими людьми, завжди будьте релевантними.

19. Швидко підводьтеся на ноги.
У світі існує багато незаперечних істин. Одна із них звучить так: „Іноді ви виграєте, а іноді – програєте!” Наскільки б розумними ви не були, завжди існують часи, коли ви переживаєте крах. Але не це визначає вашу перемогу чи поразку. Все, як і у боксі, залежить від того, наскільки швидко ви здатні знову стати на ноги. Як кажуть, в результаті кожної своєї дії ви або досягаєте успіху, або НАВЧАЄТЕСЬ.

Запитайте будь-яку успішну людину про її подорож до успіху, і ви переконаєтеся, що дорога ніколи не буває легкою та прямою. Проте, вміння переживати провали завжди додає сил. Спробуйте згадати будь-яку свою поразку, яка трапилася кілька років тому. А тепер спробуйте порівняти свої теперішні від чуття із тими, які були в минулому. Ви будете мати справу із зовсім різним ставленням до події. Те, що здавалося „кінцем життя” кілька років тому тепер не матиме такого потужного впливу на вас. Секрет успіху полягає в тому, щоб не чекати кілька років після кожної поразки, а підводитися на ноги швидко і відразу бути готовим до бою.

MUST READ:  Подарунки від Діда Мороза

20. Навчіться бути лідером для волонтерів.
Кожен із нас інстинктивно розуміє, що бути лідером означає більше, ніж просто займати менеджерську позицію в компанії. Проте, для більшості дуже складно стати лідером без влади, яку дає їм їхня посада. Вміння бути лідером для волонтерів (тобто людей, для яких не існує грошової мотивації) може вирішити цю проблему.

Коли ви керуєте командую волонтерів, ви можете бути переконані що:
– майже кожен учасник перебуває тут за власним бажанням, а не через гроші;
– кожен учасник може в будь-який час покинути волонтерську працю;
– кожен учасник завжди працює на повну силу, оскільки він може взагалі не працювати;
– кожен учасник має безліч інших способів проведення свого часу.

Коли ж вам вдасться досягнути успіху, будучи лідером для волонтерів, ви отримаєте кілька переваг:
– ви не даремно працювали над розвитком свого лідерства;
– дуже мало людей керують волонтерами, отже ви – винятковий;
– ви зуміли встановити неформальні зв’язки із людьми, які працюють поруч;
– якщо люди за роботу з вами не отримували грошей, значить робота з вами їм дійсно сподобалася.