Притча: Хороший товар продає себе сам?

Притча: Хороший товар продає себе сам?Одного разу учень запитав:

– Учитель, у моїй фірмі популярна така фраза: «Хороший товар продає себе сам!» У цьому впевнені всі, починаючи з хазяїна фірми, крім мене. Що ти можеш сказати?

– Я скажу, що у твоїй фірмі, схоже, ти один не втратив здорового глузду.

– Учитель, а які аргументи мені привести проти цієї позиції?

– Ти знаєш, я на твоєму місці не сперечався б з ними, а шукав іншу роботу. Але якщо хочеш спробувати, уяви собі парубка, який дуже хороший, добрий, розумний. Він хоче знайти дівчину, яка сподобалася б йому й погодилася вийти за нього заміж. Що він буде робити?

– Ну, напевно, він буде шукати. Запитувати знайомих, відвідувати вечірки.

– Згодний. І ось, уяви, він знайшов таку дівчину. І вона сподобалася йому. Що він буде робити?

– Я думаю, він постарається сподобатися їй.

MUST READ:  Притча: Посвідчення лисиці

– Добре, тепер уяви собі молодого чоловіка, дуже хорошого, доброго, розумного. Він хоче знайти дівчину, яка сподобалася б йому й погодилася вийти за нього заміж. Він сидить безвилазно вдома, а коли єдиний друг приходить до нього в гості зі своєю дівчиною і її подружкою, подружка дуже подобається цьому парубкові, але він сидить мовчачи й навіть із другом не спілкується. Ти зрозумів? – запитав Учитель.

– Так. Я зрозумів, – засмучено відповів учень.

– І що ж ти зрозумів? – схилив голову Вчитель.

– Що треба йти із цієї фірми.

Ми не знайшли ніяких додаткових коментарів до цієї історії, тому додамо від себе: можливо, те, про що говорив Учитель, не просто, а занадто просто? І саме тому багато керівників сьогодні про це навіть не замислюються.

Автор притчі: Тадао Ямагучі, книга “Путь торговли” (рос.)