Які сфери бізнесу зростатимуть у 2011-му році

Які сфери бізнесу зростатимуть у 2011-му роціЖурнал Australian Anthill опублікував перелік п’яти сфер бізнесу, які найбільше зростатимуть у 2011-му році. І хоча зібрана статистика стосується в першу чергу австралійських реалій, та все ж більшість тенденцій можна спроектувати і на глобальний рівень. А отже, доречно припустити, що у інших країнах картина буде подібною.

Найбільш перспективною виявилася сфера органічного виробництва (продуктів харчування). В Австралії прогнозовані темпи її зростання склали 14%. “Такі великі перспективи стали можливими через зростання свідомості бізнесу щодо важливості турботи про навколишнє середовище та підвищення попиту на органічне харчування”, – пояснив Роберт Браянт (Robert Bryant), керівник організації IBISWorld, яка й проводила дослідження.

На другому місці знаходиться сфера відео-ігор, яка зросте на 11,9%. При чому, цю тенденцію можна назвати по-справжньому глобальною. Поширення комп’ютерних технологій відкрило перед користувачами одразу дві можливості: по-перше, доступ до відео-ігор став набагато простішим, що збільшило кількість охочих долучитися до цієї сфери; а по-друге комп’ютерні технології суттєво спростили робочий процес для багатьох працівників, що звільнило час, який можна проводити за відео-іграми. Тож можна очікувати, що ця сфера продовжить зростати і в наступні роки.

MUST READ:  Революції 2007-го

На третьому місці опинилася енергетична сфера, яка зросте на 9,3%. Частково таке зростання пов’язане з розповсюженням новітніх методів екологічної енергії, яка більш ощадливо впливає на природні ресурси, але при цьому поки що є відносно дорогою.

Цікаво, що на четвертому місці виявилася сфера виробництва мотоциклів – у 2011-му році вона зросте на 7,4%. Все більше людей відходить від традиційних засобів пересування, якими для більшості були автомобілі, та перебуває в пошуках альтернативи. Вони намагаються скоротити витрати та зменшити негативний вплив на екологію, при цьому додавши собі зручності та гнучкості у пересуванні. Адже, як відомо, мотоцикли не стоять у пробках.

На п’ятому місці знаходиться сфера домашніх (локальних) авіаліній, чиє зростання складе 6,8% у 2011-му році. Це стане можливим в першу чергу через популяризацію лоукостів та суттєве зниження цін на перельоти, що зробить цю сферу доступною для людей із середнім рівнем забезпеченості.