5 причин неефективності вашого керівника

5 причин неефективності вашого керівника Можливо вам доводилося спостерігати, що рішення у вашій компанії приймаються спонтанно і часто ви самі не можете пояснити, чому керівник поступає так, а не інакше. Причиною цьому далеко не завжди є хитрі плани топ-менеджменту, які нам, простим людям, не зрозуміти. Іноді це свідчить про неефективність керівника. Принаймні, так вважає Гленн Ллопіс (Glenn Llopis), один з дописувачі блогів Forbes.

Корпоративні лідери часто фокусуються на тому, чого, на їх думку, хоче від них компанія, а не на тому, що насправді може бути корисною для неї.

Ось п’ять причин неефективності керівника.

1. Ваш керівник не до кінця усвідомлює реалії ринку. Якщо ваш керівник поводиться як адміністратор, а не як лідер – то часто йому притаманне прямолінійне сприйняття ситуації. Він бачить тільки те, що знаходиться перед ним і не здатен заглянути глибше.

2. Навички вашого керівника застаріли чи “не вписуються” у конкретну ситуацію. Неефективний керівник не має часу на навчання та оновлення своїх знань/навичок. Такий тип керівників вірить, що він розумніший за інших та завжди має відповіді на всі питання.

MUST READ:  Революції 2007-го

3. Ваш керівник не заглиблюється у бізнес. Неефективний керівник намагається максимально віддалитися від бізнесу і зробити так, щоб всю роботу виконував хтось інший. Такі керівники настільки вправні в делегуванні, що, схоже, здатні делегувати підлеглим навіть свої власні повноваження.

4. Ваш керівник не переймається професійними потребами свого персоналу. Неефективні лідери не лише втрачають провідних спеціалістів, але й наївно дивуються, чому людина пішла з компанії, адже їй платили конкурентну зарплату. Причина проста – найкращі люди дбають про себе. Вони не будуть працювати в компанії, яка не дбає про них.

5. Ваш керівник фокусується тільки на власній особистості. Якщо ви живете у закритому просторі власного его – дуже важко бути ефективним. Саме такий світ створюють для себе багато керівників – світ влади, гордині та недовіри. Такий керівник ніколи не зможе стати ефективним лідером.