Класифікація менеджерів

Прогулюючись безмежними просторами інтернету, наткнувся на доволі оригінальну класифікацію менеджерів. Всім відомо, що керівники бувають різними. Когось із них люблять і довіряють, звертаючись не лише з робочими, але й особистими проблемами. Інших навпаки – бояться. Проте, повний перелік представляє нам інтернет-журнал Headhunter. Ось як він виглядає:

Зірка
Менеджер цього типу переконаний, що у нього відмінна команда, підлеглі готові йти за ним і у вогонь і у воду. Він цінує те, що більшість із них розділяє його ідеї і створює сприятливу робочу атмосферу.

Батько рідний
Має дуже теплі стосунки із колективом. Всі конфлікти вирішує „по-людськи” і не виносить їх на офіційний рівень. Готовий „прикрити” підлеглих перед вищим керівництвом.

Старший брат/Комунікатор
Завжди проти офіціозу у стосунках із членами команди, намагається зі всіма підтримувати якщо не дружні, то максимально відкриті стосунки. Протягом усього дня є місце як з’ясуванню робочих запитань, так і простому й приємному спілкуванню.

MUST READ:  Культурні відмінності при спілкуванні з американськими колегами

Партнер
Намагається спілкуватися із членами колективу, як із рівнею собі. Всі рішення приймаються колегіально, хоча останнє слово й залишається за керівником.

Професіонал
Віддає своїй професії значну частину життя і чекає того самого від підлеглих. Всі повинні бути компетентними та працездатними. Він розуміє, що у кожного є свої проблеми, але вважає, що вони повинні залишатися за порогом офісу.

Експерт/Стратег
Його підлеглі професійні і незалежні. Вони вміють самостійно приймати рішення. До керівника вони можуть звернутися лише у винятковому випадку. Експерт вирішує стратегічні завдання і не може бути нянькою для співробітників.

Вимушений менеджер
Людина, яка випадково потрапила на керівну посаду – так склалися обставини. Управління – не його сильна сторона. Він вважає за краще відповідати лише за себе.

Менеджер як менеджер
Вважає всі типології вигаданими і штучними. У нього нормальні робочі стосунки в колективі. Його ніхто не вважає самодуром, але й м’якотілим не називають.