«Справжній» менеджер пам’ятає про унікальність працівників

«Справжній» менеджер пам'ятає про унікальність працівниківБританець Маркус Бакінгем (Marcus Buckingham) є одним із тих, хто відстоює унікальність кожної особистості та рекомендує пам’ятати це керівникам. Цьому присвячені його бестселери “Спочатку зламайте всі правила” (First, Break All the Rules), “Тепер, знайдіть свої сильні сторони” (Now, Discover Your Strengths) та ін.

У своєму нещодавньому інтерв’ю Fast Company він розвиває цю тему. Ось тези, до яких хотілося б привернути увагу:

– “Справжні” менеджери “не намагаються вкласти в свого підлеглого те, чого Бог його позбавив. Вони намагаються дістати на світ те, чим Бог наділив хоча б на дюйм”.

– Видатні менеджери в управлінні повинні розглянути у кожного робітника: що приваблює увагу цієї людини, яка винагорода найбільш цінна, як її залучити, як за неї боротися.

– Зараз з’являється все більше працівників на відстані, з якими переважно спілкуються віртуально і навіть не знають в обличчя. І все більше стає очевидним, що спілкуватися лише за допомогою e-mail не вийде, потрібно знаходити нові управлінські рішення.

MUST READ:  Скільки «G» витримує ваш працівник?

– Той хто вважає, що “індивідуальне” управління – це важко, ніби каже: “Шахи – складна гра” і розпочинає грати в шашки. Але це вже буде зовсім інша гра, набагато легша.

– Коли до вас потрапить 10 сейлзів, ви повинні розуміти, що це 10 різних людей, а не 10 менеджерів з продажів, згідно штатного розкладу. Ви не маєте права узагальнювати. Людина поводить себе, як в шахах: кожен рухається по-своєму.