5 інструментів управлінської досконалості

5 інструментів управлінської досконалостіДоктор Деніел Кросбі (Daniel Crosby), автор блога Monster Thinking, розповідає про п’ять інструментів управлінської досконалості, які впливають на формування лідерів та є абсолютно необхідними для кожного хорошого менеджера.

Інтелект. Безперечно, кожен керівник повинен мати високий показник інтелекту. Особливо це стосується тих людей, які вступають в нову для себе сферу діяльності (компанію) і повинні швидко проаналізувати та переосмислити ситуацію, щоб мати змогу приймати правильні рішення.

Емоційний інтелект (EQ). Дослідження, проведене Гарвардським університетом, засвідчило, що емоційний інтелект має вдвічі більший вплив на результативність компанії, ніж експертні знання лідера. Люди з високим рівнем емоційного інтелекту у абсолютній більшості випадків виявляються хорошими керівниками.

Технічні навички. Хоча лідери рідко беруть участь у безпосередньому виробничому процесі, та все ж наявність технічних навичок дозволяє їм краще розуміти, що відбувається навколо. Окрім того, технічно освічених керівників навряд чи хтось зможе звинуватити у “відірваності від реалій”.

MUST READ:  Метод «Work-Out»: безустанний і нескінченний пошук ідей

Лідерство. Здатність впливати на інших людей та спонукати їх на досягнення спільної цілі. Лідерами стають люди з чітко визначеною візією майбутнього та вмінням переконати всіх навколо, що весь світ обертається навколо цієї візії.

Відповідність. Не існує двох однакових лідерів і не може існувати жодного “прототипа” лідера. Тільки розуміючи потреби організації та команди можна обрати лідера, який найкраще втілюватиме їх.