Помилки людей, які планують вперше шукати роботу

Помилки людей, які планують вперше шукати роботу Якщо ви навчаєтесь на останньому курсі університету, можливо, вам потрібно згадати про сучасну економічну ситуацію в країні і задуматися про пошук роботи якомога раніше. На сайті Glassdoor було опубліковано перелік основних помилок, які роблять люди, що вперше шукають роботу.

1. Починають шукати роботу занадто пізно. Експерти радять розпочинати пошуки роботи задовго до закінчення навчального закладу і пам’ятати про те, що сам по собі пошук роботи – це також робота, яка цілком може виливатися у повноцінний 40 годинний тиждень.

2. Забувають про можливості нетворкінгу. Вчорашні студенти, які ще не розуміють, що таке повноцінна робота, зазвичай недооцінюють важливість професійної мережі.

3. Недооцінюють можливості інтернатури. Досвіду ніколи не буває забагато. Тому варто скористатися можливістю і почати працювати ще під час навчання. У світі не існує жодної компанії, яка б не цінувала реальний досвід здобутий під час інтернатури.

4. Не беруть участь в позанавчальних видах діяльності. Численні університетські колегії, клуби, події та інші види діяльності, які не входять до вашого навчального розкладу, можуть дуже високо цінуватися роботодавцем, оскільки свідчать про вашу ініціативність і часто – вміння керувати людьми та проектами.

MUST READ:  Люди VS Наймані працівники

5. Подаються всього на одну-дві вакансії. Для того, щоб не пропустити можливості, які відкриваються після навчання в університеті, випускникам варто подавати своє резюме у максимальну кількість компаній. Це дасть змогу порівняти умови та вибрати дійсно найкращу роботу.

6. Мало фокусуються на тому, як їх сприймають оточуючі. Студенти можуть вважати офіційний костюм занадто незручним, щоб кожного дня ходити в ньому на пари, але не виключено, що строгий професор саме через це виділить вас із натовпу і в майбутньому напише хорошу рекомендацію. Окрім того, ще за студентських часів варто стежити за своїми аккаунтами у Twitter, Facebook та інших соціальних мережах. Замість того, щоб писати, скільки пар ви вчора пропустили, тому що після п’янки боліла голова, краще опублікуйте лінк на професійну інформацію чи цікаву статтю, яка стосується вашого диплому.

7. Не задумуються про свої кар’єрні цілі. Ваша перша робота після закінчення університету навряд чи виявиться межею ваших мрій. Втім, вам варто знати і завжди пам’ятати, чого ви хочете від кар’єри, щоб могти рухатися в правильному напрямку.

MUST READ:  Не шукайте нову роботу, не відповівши на ці 10 питань

8. Забувають про власні досягнення. Резюме – це занадто застарілий спосіб доносити інформацію про себе до роботодавця. У більшості компаній його навіть не прочитають. А ось перелік реальних досягнень, які можна побачити і відчути, і про які ви розповісте роботодавцеві особисто – це набагато більш переконливий аргумент на вашу користь.

9. Не працюють над розвитком необхідних навичок. Якщо ви впевнено володітимете цінними для вашої сфери навичками, тоді пошук хорошої роботи стане радше формальністю. Втім, для того, щоб отримати їх, вам доведеться докласти чимало зусиль. Не забувайте про це!