Цитати з лекцій Джека Велша у MIT…

„Нейтронний Джек”, який понад 20 років керував General Electric і за цей час встиг здобути всесвітню славу, погодився прочитати тижневий курс у Массачусетському інституті технологій, передає MSNBC.msn.com.

На жаль, ми не маємо змоги безпосередньо доторкнутися до мудрості цього геніального керівника, проте, можемо ознайомитися з деякими цитатами його фраз, які почули студенти Sloan School of Management. Ось що говорить Джек Велш:

Про важливість висловлення правди тим працівникам, які не справляються зі своїми обов’язками: „Поки ви не скажете нікчемному працівникові, що він нікчема, він не знатиме про це… Проте, чим раніше він дізнається про власну недосконалість, тим краще це вплине на його подальшу кар’єру”.

Про труднощі, з якими стикаються менеджери, яким слід визначити слабких працівників: „Менеджерам завжди найскладніше знайти у своєму колективі нікчем, адже саме нікчеми намагаються видатися найбільш ефективними і приховати свою справжню суть від керівників”.

MUST READ:  Повзучий детермінізм або ефект «Я так і знав!»

Про чесність: „Чесність не має міри чи ступеню. Як можна виміряти чесність? Вона або є, або ж її немає взагалі”.

Про позитивну оцінку працівників: „Той факт, що менеджери часто оцінюють своїх працівників дуже високо – зовсім не прикрашає останніх. Це лише ускладнює і погіршує ситуацію в сучасному бізнесі”.

Про виграшну стратегію: „Я переконаний, що лише найкращі компанії можуть виграти на ринку. Проте, це зовсім не означає, що таких компаній повинно бути мало”.

У фразах Джека Велша відчувається лише йому властива прямота і чесність. Не дивно, що більшість його підлеглих обережно ставилися до свого керівника і навіть боялися його. Проте, мудрість, закладена у цих фразах, і надалі залишається дороговказом для багатьох сучасних менеджерів. Сподіватимемося, що Джек колись прочитає лекцію і для українських студентів.