Підприємництво у… в’язниці

Підприємництво у... в'язниціВони досвідчені підприємці і чудово обізнані, що таке конкуренція, як отримати максимальний прибуток, детально розкажуть вам про всі потенційні управлінські ризики і можуть зорганізувати людей так, щоб все було зроблено вчасно і точно. Але є маленька проблема. Вони працювали в незаконному бізнесі і тому сьогодні знаходяться за гратами, пише засновник і CEO Blinds.com Джей Стейнфілд (Jay Steinfeld) у виданні Business Insider.

“Нещодавно мене запросили прочитати лекцію про лідерство та особистий розвиток у рамках програми “Підприємництво в тюрмі” у виправному центрі Клівленда, штат Техас, – пише Стейнфілд. – Це було моє перше знайомство з такою скарбницею невикористаного розуму. Я був вражений, з яким ентузіазмом в’язні вітали мене, які розумні запитання задавали і які душевні записки з вдячністю передали після лекції”.

Програма “Підприємництво у в’язниці” (Prison Entrepreneurship Program, PEP) була заснована в 2004-му році колишнім інвестором Wall Street Катріною Рохр (Catherine Rohr). Вона допомагає засудженим Техасу зустрітися з провідними американськими бізнесменами, студентами бізнес-шкіл і політиками. Девіз програми красномовно говорить про її цілі: “Міняємо майбутнє за допомогою примирення з минулим”. “Сподіваюся, що я дав їм корисну поживу для роздумів”, – резюмує Джей, і ділиться трьома основними думками, які він виніс після відвідин в’язниці.

MUST READ:  Емоції передусім!

1. Ти можеш змінити себе, незважаючи на навколишнє середовище. Ці люди змінюють життя в жахливому і небезпечному місці. Всі мають “темні смуги”, які повинні пройти під час кар’єри. Їх приклади надихають і змушують заново подивитися на наші дрібні повсякденні скарги, на зразок таких як відсутність паркувального місця або невеликий за розміром кабінет.

2. Ставлення – найважливіше. Якщо вони можуть мати позитивне ставлення у в’язниці, то, без жодного сумніву, ми на волі просто зобов’язані його мати. Все починається з уміння здобувати уроки з минулого і реальними діями міняти сьогодення. Починати слід з простих змін в поведінці, стаючи більш вихованим, допитливим і відповідальним. Тоді можна виховати всередині себе пристрасне бажання до досконалості.

3. Кожен має потребу в системі підтримки. Не вір тим, хто говорить: “Кожна людина думає тільки про себе”. Особистий успіх залежить від усіх, хто оточує тебе, твоїх друзів і колег. Програма “Підприємництво в тюрмі” навчає і дає поради всім її учасникам-в’язням, а після їх звільнення допомагає інтегруватися в законослухняне суспільство.

MUST READ:  Світ старіє... а бізнес цим користується!

Безумовно, поведінка цих людей привела їх у в’язницю, але вони роблять активні кроки, щоб зробити себе краще і забути про минуле. Наступного разу, коли ви будете жалітися й корити себе за зроблену помилку, пам’ятайте, що ніколи не пізно зробити висновки і рухатися вперед.