Хто зробить за вас роботу, яку ви не можете терпіти?..

Правильно – ніхто!!! І не вірте рекламним роликам, які стверджують протилежне. Адже йдеться не про миття вікон і не про велике прання – йдеться про ту працю, за яку вам платять гроші. І навряд чи вдасться відшукати хоча б двох чи трьох знайомих, які мріють про погану роботу, яку вони ненавидітимуть (це навіть звучить абсурдно). В той же час, 87% американців (про українців даних немає, але думаю – відсоток не нижчий) стверджують, що незадоволені своєю роботою. А при цьому – продовжують працювати. Своїми відкриттями щодо цього феномену ділиться з нами сайт management-issues.com.

У книзі „Робіть те, чим ви є” (Do What You Are) Пол Тігер та Барбара Берон-Тігер (Paul Tieger, Barbara Barron-Tieger) називають декілька компонентів „ідеальної роботи”:

– ви постійно прагнете працювати;
– робота вас заряджає;
– ви відчуваєте, що ваш внесок у справу цінують;
– ви відчуваєте гордість, коли описуєте свою роботу іншим;
– ви отримуєте задоволення від спілкування зі співробітниками і поважаєте їх;
– ви маєте оптимістичний погляд на майбутнє.

MUST READ:  10 фраз, які ніколи не скаже хороший менеджер

Повірте, життя занадто коротке, щоб витрачати вісім годин на день, займаючись чимось таким, що ви просто ненавидите. А тепер уявіть, що весь цей час можна потратити на сферу вашого захоплення. Тобто, працювати над тим, чим ви зазвичай займаєтеся вечорами після роботи та у вихідні дні. Перетворити свої інтереси на свою професію.

Кожна людина здатна відшукати шлях до роботи своєї мрії. І якщо ви досі не знайшли відповіді на дитяче запитання: „ким я стану, коли виросту”, тоді слід швидше визначатися зі сферою своїх інтересів. Якщо ж відповідь давно знайдена, але ви досі не зробили й кроку, щоб втілити мрію у дійсність – негайно беріться до справи. Час дуже швидкоплинний.

Навчіться керувати своїм часом. Якщо ви витрачаєте його перед телевізором, замість того, щоб втілювати у дійсність власну мрію – це дуже погана прикмета. Вже давно визначено, що не відсутність мотивації спиняє вас на шляху до омріяної роботи – а тільки банальні життєві перешкоди. Але ж погодьтеся – нерозумно опускати руки, підійшовши до бар’єру. Краще – перестрибнути його і рухатися далі.