Що роблять люди, які досягають успіху

Що роблять люди, які досягають успіху Пенелопа Транк (Penelope Trunk), експерт з питань кар’єри, на сторінках свого блога ділиться переліком дій та методів, що їх використовують люди, яким завжди вдається досягати своїх цілей. Ми пропонуємо скорочений переклад її порад.

1. Вони використовують списки. Задля максимізації ефективності успішні люди намагаються організувати своє мислення та час. Саме тому вони пишуть списки.

2. Вони не намагаються бути всім і одразу. Ефективні люди знають, що вони не можуть одночасно досягати великої кількості цілей. Тому вони обирають спеціальність, фокусуються і спокійно відмовляються від менш важливих речей заради того, щоб мати змогу займатися більш важливими.

3. Вони не бояться говорити про свої слабкі сторони. Ефективні люди знають, що слабкості по суті є дзеркальним відображенням їхніх сильних сторін. Тому вони спокійно признаються собі та іншим в тому, що чогось не можуть.

4. Вони працюють, не очікуючи отримати плату. Вони з радістю беруться за роботу тому, що вона їм подобається, а не тільки тому, що очікують отримати за неї плату.

MUST READ:  Як позбутися покупця за 10 секунд?

5. Вони отримують багато наставництва. Найбільш ефективні люди завжди мають наставника. При цьому вони готові як платити за нього самостійно так і отримувати наставництво за рахунок компанії, в якій працюють.

6. Вони рано народжують дітей. Жінкам досить складно будувати кар’єру, коли у них є маленькі діти. Тому найефективніші жінки народжують рано, щоб мати час включитися у кар’єру після того, як діти виростуть.

7. Вони не намагаються отримати “широку” освіту. Найефективніші люди намагаються досягнути максимальної досконалості у вузькій сфері, замість того, щоб намагатися осягнути все й одразу.

8. Вони стежать за своїм здоров’ям та фігурою. Ефективна людина не може бути повною. В журналі The Economist колись з’явилася стаття, в якій стверджувалася, що проблема ожиріння в США якимось дивним чином оминає найбагатших та найбільш освічених людей.

9. Вони з легкістю запозичають ідеї та діляться своїми. Ефективні люди не хочуть “винаходити велосипед”, тому вони не бачать нічого поганого, щоб запозичувати ідеї у тих людей, яким вже вдалося вирішити проблему, яка стоїть перед ними. З такою ж легкістю вони діляться своїми власними ідеями.