Бізнес і метелики…

Існує безліч способів розпочати власний бізнес. Один із найцікавіших, опублікований на сайті CNNMoney.com, розповідає історію Жозе Мюкіза (Jose Muсiz). Бізнес Жозе почався випадково, коли товариш вирішив побитися з ним об заклад на $100, що той не зуміє розводити метеликів і заробляти цим на життя…

Сьогодні (через сім років після початку історії) колишній бізнес-консультант та його дружина Карен є власниками компанії Дивовижні Метелики (Amazing Butterflies), яка займається дистрибуцією живих метеликів. У 2006-му році вони очікують отримати $1 млн. прибутків. Їхній бізнес набуває все більшої та більшої популярності серед організаторів весіль, похоронів та різноманітних акцій милосердя.

Збут метеликів викликав невдоволення окремих консерваторів, проте навіть це не сповільнило бізнесу Мюкіза. Наступної весни компанія планує відкривати свій третій офіс у Далласі. І хоча організатору уже 47, він все ще очікує отримати $100, які виграв у чесній суперечці.

„Сьогодні я розумію, що ніколи не зміг би повернутися назад (до консалтингу), – ділиться своїми враженнями щасливий власник бізнесу. – Адже метелики зробили моє життя радісним”. І немає значення, як ви почнете ваш бізнес. Головне – робити це зі щирою вірою в успіх та ентузіазмом. А поштовхом може стати будь-що. Навіть звичайна суперечка із товаришем.