Притча: Як не стати прибиральником

Якось один чоловік прийшов влаштовуватися прибиральником у компанію Microsoft. У відділі кадрів йому задали кілька запитань, потім провели невеликий тест і нарешті оголосили:

— Вас прийнято. Залиште, будь ласка, Вашу адресу електронної пошти, аби ми повідомили, коли Вам потрібно буде вийти на роботу.

— Але у мене й комп’ютера взагалі-то немає, — розгублено відповів чоловік, — не кажучи вже про електронну адресу.

— У такому разі ми не можемо взяти Вас на роботу, оскільки віртуально Ви не існуєте.

Засмучений чоловік вийшов на вулицю. В кишені у нього було лише 10 доларів. Як же заробити грошей? І тут йому в голову прийшла ідея. Він купив у фермера 10 кілограмів помідорів, а потім почав ходити по домівках і пропонувати товар. Менше ніж за 2 години йому вдалося подвоїти стартовий капітал. Через 6 годин роботи у нього в кишені було вже 160 доларів і він зрозумів, що з такими доходами цілком можна обійтися і без роботодавця.

MUST READ:  Бізнес-можливості для тих, хто завжди хоче бути попереду

Через деякий час він купив машину, потім вантажівку, потім відкрив магазин, а за п’ять років уже був власником мережі супермаркетів. І тоді він вирішив застрахувати своє життя. Після переговорів страховий агент попросив його залишити електронну адресу, щоб відправити найбільш вигідну пропозицію. Але комерсант, як і кілька років тому, відповів, що у нього немає ані електронної адреси, ані комп’ютера.

— Це дивно, — вигукнув страховий агент, — у Вас такий великий бізнес — і немає електронної адреси! Ви лише уявіть собі, ким би Ви стали, якби у Вас був комп’ютер!

Комерсант відповів:

— Я став би прибиральником у компанії Microsoft.

Ілюстрація: Depositphotos.com