Все заради індексації!

У це важко повірити, але три найпотужніших у світі пошукових машини – Google, Yahoo! та Microsoft – поєднали свої зусилля заради покращення процесу сканування сайтів пошуковими системами. Вони оголосили про підтримку протоколу Sitemaps 0.90, який безкоштовно дає змогу веб-майстрам якісно керувати процесом індексації свого сайту, вказуючи, які URL і з якою періодичністю слід індексувати. А це, в свою чергу впливає на представленні результатів пошуку, передає marketing.web-standart.net.

Що стосується користувачів, то для них результати роботи Sitemaps полягатимуть у більш повних та актуальних результатах пошуку. Будучи результатом ініціативи Yahoo! та Google, Sitemaps базується на першій версії протоколу Sitemaps 0.84, який був випущений компанією Google у червні 2005-го року. Як наслідок, саме ця версія була взята за основу компаніями Yahoo! та Microsoft для створення єдиного протоколу, з допомогою якого процес сканування сайтів стане набагато більш ефективним.

Sitemaps – це файл формату XML, який можна створити на власному веб-сайті. Даний файл є маркером для пошукових систем та вказує на сторінки, які визначені власником сайта для сканування. Мета Sitemaps полягає у покращенні наявної моделі сканування сайтів.