Європейські покупці все більше довіряють блогам

На основі чого ви приймаєте рішення про покупку того чи іншого товару? Телевізійна, газетна реклама? Чи все ж таки слідуєте порадам знайомих та друзів? А ось більше 52% європейців заявили, що вони, можливо, прийняли б рішення про покупку чого-небудь після прочитання відгуків у блогах, повідомляє Habrahabr.ru.

Більше 25 мільйонів користувачів інтернету у Великобританії, Франції, Німеччині, Іспанії й Італії перемінили свої думки про компанію або продукт саме після читання відгуків у блогах. Про це свідчать результати масштабного дослідження, проведеного Hotwire / Ipsos MORI.

Таким чином, блоги стали другим за популярністю «довіреним джерелом» після газет. Думці блогів довіряють близько 24% європейських користувачів Інтернету, газетам – 30%. А люди із числа активних онлайнових покупців, що витрачають на інтернет-покупки більше 100 фунтів (145 євро) щомісяця, довіряють блогам ще більше.

А що ж в Україні, запитаєте ви? Та, чесно кажучи, мабуть нічого. Окрім розвитку так званої блогосфери, має існувати розвинений ринок онлайн-торгівлі. У принципі він якось розвивається, але перешкоди у вигляді недовіри до інтернет-платежів ще довго будуть залишати нас у „хвості потяга”.