Нас 4,5 мільйонів

Україна може пишатися другим серед країн Східної Європи та СНД показником кількості користувачів Інтернет. Їх у нас тепер 4,5 мільйонів. Перше місце у цій категорії, як і очікувалося, зайняла Росія (21,8 млн. користувачів), а третє – Білорусія (3,39 млн.). На першому місці у світі залишаються Штати. У них інтернетом користується 200 млн. чоловік…

Кількість інтернет-користувачів у світі вперше перевершила 1 млрд. чоловік. Ці дані взято із доповіді „Про інформаційну економіку”, складену UNCTAD – Комітетом ООН з торгівлі та економічного розвитку.

За даними доповіді, до початку 2006-го року доступ до Мережі мали 1 млрд. 20 млн. 610 тис. людей, що на 19,5% більше, ніж у минулому році. До першої трійки країн за кількістю користувачів інтернету ввійшли США (200 млн.), Китай (111 млн.) та Японія (85,29 млн.). У країнах Азії наприкінці 2005-го року проживало 40% користувачів Всесвітньої Мережі.

Автори доповіді відмічають, що темпи розповсюдження доступу до Мережі залишаються недостатніми. Найбільше від цього страждають компанії у країнах, які розвиваються. Відсутність доступу до Мережі чи доступ через модемне з’єднання ставить їх у неконкурентні умови, порівняно з їхніми колегами в розвинутих країнах.

MUST READ:  Інтерв'ю з Ребеккою Блад (Rebecca Blood). Частина I

У розвинутих країнах кількість користувачів широкополосного доступу до Мережі досягнула 158 млн., збільшившись за рік на 15%. У країнах ЄС цей сектор розвивається найбільш успішно: кількість компаній, які мають широкополосний доступ до мережі зросла із 53% у 2004-му році до 63% у 2006-му. Такий технічний рівень компаній дає їм змогу більш досконало управляти бізнес-процесами та надавати клієнтам більш широкий спектр послуг та сервісів.