Паролі, якими ми користуємося

1ancheste23nite41ancheste23nite4 – найдовший із паролів, який зареєстровано серед користувачів MySpace. Проте, таким рівнем захисту користується далеко не кожен. І дійсно, якби кожен власник поштової скриньки чи інтернет-рахунку використовував подібний пароль, тоді проблема захисту інформації, про яку так багато говорять у сучасному бізнес-середовищі, зникла б сама по собі…

Дослідження було проведено силами інтернет-шахраїв, які створили фальшиву сторінку сайту MySpace, на якій довірливі користувачі вводили свої дані. Таку інформацію опубліковано на сайті Wired.

Список двадцяти найбільш розповсюджених паролів виглядає так:

1. password1
2. abc123
3. myspace1
4. password
5. blink182
6. qwerty1
7. fuckyou
8. 123abc
9. baseball1
10. football1
11. 123456
12. soccer
13. monkey1
14. liverpool1
15. princess1
16. jordan23
17. slipknot1
18. superman1
19. iloveyou1
20. monkey

Слід відзначити, що раніше найбільш поширеним паролем було слово „password”. Як бачимо – прогрес очевидний. Користувачі починають прислухатися до порад спеціалістів з безпеки (суміщати в паролі букви та цифри). Проте цей процес поки-що проходить доволі повільно.

Зважаючи на те, що сьогодні значна кількість бізнесів базується на інтернет-мережі, слід дуже уважно ставитися до захисту своєї інформації. Адже, якщо комусь вдасться дізнатися ваші секретні дані, йтиметься не лише про втрату поштової скриньки чи ICQ-номера, але й про витік важливої інформації, або ж навіть безпосередню втрату коштів (через такі ресурси як eBay та PayPal). Коли ж говорити про пароль, під яким в мережу заходить не одна людина, а ціла компанія – втрата секретних даних може призвести до дуже сумних наслідків. Тому свою конфіденційну інформацію слід берегти, як зіницю ока. І завжди стежити за тим, щоб вона не була занадто простою.