Ви ще не в костюмі з краваткою? Тоді ми йдемо до вас!!! ;)

Уявіть, Ви прокидаєтеся о 7 ранку, вмиваєтеся (приймаєте душ), нашвидкоруч готуєте собі канапку до кави. Потім швиденько одягаєте свій улюблений костюм від Вороніна разом з червоною краваткою і…

…І сідаєте за комп’ютер у власній вітальні – у Вас почався робочий день! А Ви сам – звичайнісінький дистанційний працівник якоїсь (можливо навіть дуже потужної і процвітаючої) компанії. Вам не потрібно нікуди їхати, адже вдома Ви маєте змогу робити все те, що робили б, знаходячись в офісі. У Вас є доступ до корпоративної мережі (щоправда, Ви здебільшого використовуєте його лише для того, щоб перевірити пошту) і корпоративний мобільний телефон, по якому в будь-який момент можна зв’язатися з шефом. Ви отримуєте звичайнісіньку зарплатню – точно таку ж, як і більшість Ваших співробітників.

У кожного є своє бачення такої роботи. І підозрюю, у більшості це бачення цілковито відрізняється від правил, які постулюються корпорацією. Дослідження, проведене Insight Express та SonicWALL серед майже 1000 дистанційних та мобільних працівників дало „страхітливі” результати. Виявляється:

1. Аж 40% респондентів призналися, що носять звичайний одяг, коли працюють вдома!

Атож, їм мабуть слід було б сидіти перед монітором у власній спальні, як мінімум, у престижному діловому костюмі (сподіваюся, про краватку ви також не забули)! Дивно, що таких тільки 40%. Мабуть дослідження проводилося у країнах з дуже високим рівнем естетичних цінностей. Сумніваюся, що в Україні хоча б один дистанційний робітник дотримується офіціозу перед тим, як сісти за власний домашній ПК.

MUST READ:  Сім ознак видатного бізнесу

2. Більше того – менш ніж половина жінок і лише третина чоловіків, які працюють дистанційно, приймають душ перед тим як „іти на роботу”. До того ж, чоловіки іноді „забувають” поголитися.

Не знаю, як чоловіки, але жінки явно переплюнуть західних колег у цьому плані. Наші чарівні українки не проти взагалі відмовитися від роботи на користь душу! 😉 Жарт звісно! Але факт, що деякі з них приймають ванну більше 3-ох разів на день.

3. Чотири з 10-ти жінок призналися, що вони регулярно відволікаються від роботи, щоб виконати роботу по дому, таку як: прання, миття посуду та прибирання. Про це саме говорить і кожен п’ятий чоловік.

Знову таки, не говоритиму про чоловіків. Але як же можна працювати, коли зі школи зараз повернуться діти, а обід ще не готовий? Або навіть гірше – у кімнаті відверто брудно. То коли ж це виправляти, як не в робочий час? Тим більше, що йти нікуди не потрібно – взяв пилосос – і вперед. 😉

4. Дистанційна робота також дає можливість перерватися у будь-який момент на обід або просто каву. Дехто слухає музику чи дивиться телевізор. А кожен п’ятий дистанційний працівник зізнається, що інколи крадькома спить після обіду.

Ну музику у нас і не дистанційні робітники частенько слухають, не дарма ж з’явився такий супер-корисний винахід, як MP3-плеєр. Щодо телевізора, не знаю? А от на рахунок післяобіднього сну – то наші чоловіки можуть і пивка під час роботи попити, особливо, коли йдеться про „справжніх” програмістів. А після пивка, як же не поспати?

MUST READ:  Як боротися з перфекціонізмом?

5. Тільки один з десяти працівників відчуває за собою хоча б якусь вину, коли покидає свій дім-офіс у робочий час.

У нас, мабуть, один зі ста. Та й то не факт! 😀

6. 12% чоловіків та 7% жінок зізналися, що іноді їм подобається працювати взагалі без одягу.

No comments!!!

Вимоги дослідження і очікування від респондентів дійсно можуть видатися сміховинними. Але давайте замислимося, чи такими вже смішними є деякі з них? Чи дійсно нормальним є той факт, що дистанційні працівники вважають, що робота не вовк і приділяють їй набагато менше часу, ніж офісні працівники? Костюм ми, звісно, не вдягнемо!!! ЦЕ ТОЧНО! Але може хоч трошки організованіше поставимося до роботи і на запитання товариша з сусідньої квартири: „Чим зараз займаєшся? Може по пивку?”, будемо відповідати не: „Ага, хороша ідея, я якраз нічого не роблю!”, а: „Вибач, друзяко, давай ввечері. Ти ж знаєш – я на роботі!”. А коли сусід замість того, щоб висміяти вас, з розумінням кивне головою – значить рівень нашого етично-естетичного ставлення до дистанційної праці, як мінімум, дорівнявся до європейського…