Потенційний конкурент Google починає розправляти «крила»

Усі ми звикли вважати Google безсумнівним лідером в області пошуку. А от чи є в нього гідний конкурент? Виявляється є, і це – Powerset. Щоправда, це лише можливий перспективний конкурент.

Пошуковий стартап Powerset на минулому тижні отримав ліцензію на використання технологій, розроблених у Palo Alto Research Center (PARC) і, тим самим, задекларував свої серйозні претензії на завоювання місця під сонцем. Компанія отримує права на використання так званої технології «натуральної мови», що і стане основою пошуку. Технологія наразі працює з англійською, французькою і деякими іншими європейськими мовами, повідомляє “Хабрахабр”.

Основною перевагою майбутнього пошукувача самі розробники вважають те, що він буде розуміти «нормальну людську мову». Вони лають Google за те, що для нього різні прийменники і союзи не є значимими: наприклад, “book for children”, “book by children” і “book about children” – ці три фрази для нинішніх пошукувачів рівнозначні.

MUST READ:  Презентація Google НЕ для журналістів...

Що ж, будемо стежити за протистоянням, якщо, звісно, воно виникне. Як на мене, велика імовірність поглинання Powerset пошуковим гігантом тільки-но Google оцінить її перспективи.