Німці – найрозумніша нація Європи, а росіяни пасуть задніх (універститет Ольстера)

Університет Ольстера провів дослідження IQ у різних націй і прийшов до висновку, що Великобританія займає у рейтингу розумового розвитку (IQ) 9 місце. В той час, як Франція – постійний суперник Англії – лише 19-те.

Тепер британська газета з превеликим задоволенням тиражує результати дослідження, наголошуючи на власній перевазі над французами. Але є й інші висновки. Наприклад: росіяни опинилися лише на 17 місці із 23 можливих. Французів вони, звісно, випередили, але ж і самі потрапили далеко не на передову позицію.

Росію на 5 пунктів випередили навіть фіни, про яких так люблять розповідати анекдоти. Останні місця в загальному рейтингу посіли громадяни Греції, Франції, Болгарії і Туреччини. На останньому місці опинилися серби.

Спеціаліст в галузі розумового розвитку Річард Лінн пояснив, що існує зв’язок між показниками IQ та кліматичними умовами: складніші природні умови призводять до вищого коефіцієнту інтелекту. Не випадково, що у жителів Північної Європи більш розвинутий інтелект, стверджує Лінн. Їм на протязі віків доводилося виживати в несприятливому середовищі, вигадуючи для цього все нових і нових способів. Навіть розмір мозку вказує на це – у північних мешканців він трохи більший.

MUST READ:  «Дякую за швидку відповідь»

Іншим фактором, який вплинув на розвиток мозку, стала їжа. Мешканці Південно-Східної Європи вживають менше протеїнів, мінералів і вітамінів, які необхідні для розвитку мозку.

Нормальним рівнем інтелекту вважається той, який знаходиться в межах від 85 до 115 пунктів. IQ деяких геніїв може досягати 145 пунктів. Середній коефіцієнт інтелекту в Росії, за даними дослідження університету Ольстера складає всього 96 одиниць. Для порівняння, у жителів Німеччини (країни, яка знаходиться на першому місці рейтингу) він досягає 107 одиниць. В п’ятірку „найінтелектуальніших” країн входять також Нідерланди (107), Польща (106), Швеція (104) та Італія (102).

Виникає лише одне запитання: А чому ж у дослідженні університету Ольстера немає України? Невже середній коефіцієнт IQ наших людей настільки високий, що дослідники побоялися включати Україну в дослідження? 😉

Для тих же, кому результати дослідження не сподобалися, розрадою може стати факт, що поняття IQ – зручна, але дуже сумнівна концепція.

MUST READ:  Сервіс "на грані фантастики", або Історія однієї покупки...

За даними www.polit.ru