Стів Баллмер: Темпи зростання Google ­- «це безумство»

Війна між IT-гігантами Google та Microsoft не припиняється ні на мить. А про словесні дуелі між керівниками компаній майже складають легенди. Дотепність цінується найвище. Ось і нещодавно Стів Баллмер, генеральний директор Microsoft, на зустрічі із студентами Stanford Graduate School of Business порадував публіку цікавими розповідями. Зокрема, темпи зростання Google він прокоментував дуже просто ­- «це безумство».

Як пише Hip.org.ua, Баллмер заявив, що компанія Microsoft йшла до цифри 75.000 співробітників протягом трьох десятиліть, тоді як в Google витратили на це значно менше часу: «Вони намагаються щороку вирости в два рази. Це безумство». Правда, відзначив він, «це не означає, що вони роблять все неправильно».

Порівнюючи бізнес-моделі, Баллмер відзначив, що у Google весь бізнес будується перш за все на «пошуковій рекламі», а решта всіх продуктів є лише додатком до основного. «Вони роблять багато чарівних штучок», – сказав голова Microsoft, зірвавши аплодисменти і гучний сміх в залі.

MUST READ:  Десять основних принципів роботи Google

Стів Баллмер виділив 4 стадії в бізнесі: ідея, доведення її до «критичної маси» (час розробки), отримання прибутку (milking it financially) і поява нової ідеї. Google, за його словами, знаходиться в третій стадії – стадії «кошеняти і молока»: «Microsoft пройшов це в 90-х роках… або, я б сказав, в 80-х і 90-х».

До речі, під час його виступу генеральний директор Google Ерік Шмідт був неподалеку: він обідав в кафетерії вузу.