Oracle обвинувачує SAP у шахрайстві та нечесній конкуренції

Корпорація Oracle обвинувачує німецького гіганта SAP у шахрайстві та нечесній конкуренції. На думку представників Oracle, SAP незаконно завантажив більше 10 тисяч документів із сайту Oracle Customer Connection, захищених авторськими правами.

Як повідомляє CNews.ru, в Oracle вважають, що представники SAP мали доступ до сайту їхньої служби підтримки, захищеному паролем, звідки систематично «крали» програмне забезпечення й іншу конфіденційну інформацію. «Шпигуни» заходили на сайт під логінами численних клієнтів й отримували доступ до продуктів Oracle під надуманими приводами, – стверджує постраждала сторона. Таким чином, SAP нібито вдалося зібрати цілу бібліотеку незаконно отриманих даних.

«Це справа про крадіжку корпоративного масштабу, зробленою найбільшою німецькою корпорацією», – говориться в 43-сторінковому позові Oracle.

Представники SAP відмовилися давати коментарі у відповідь на обвинувачення з боку конкурента, пославшись на необхідність ретельного вивчення суті претензій.

Крім того, що SAP і Oracle є давніми конкурентами, компанії ніколи не упускали можливість звинуватити один одного в нечесності. Так, наприкінці 2005-го року німецька компанія привселюдно звинуватила конкурента у неправді. Така реакція пішла у відповідь на заяву Ларрі Еллісона про лідерство Oracle на ринку ERP-рішень США. Крім того, конкуренти не раз критикували один одного, завжди підкреслюючи, що мають протилежні погляди на ведення бізнесу.