Притча про пріоритети

Якось син відомого архітектора запитав у батька:

— Тату, як правильно розкласти пріоритети?

— А чому питаєш?

— Бо є багато людей, які не є щасливі: одні бідні, іншим важко жити фізично чи морально, ще комусь, як він вважає, не щастить у житті. Мені здається, що вони мало працюють і тому нічого не вдається. Як правильно має бути?

Чоловік відвів хлопця до робочого кабінету, з полиці, з поміж великих згортків паперу, витягнув один, розклав на пульмані. На папері хлопець побачив олівцем розкреслений план будівництва будинку.

— От дивися, людське життя — це як будинок, ми самі собі його будуємо. Що є найголовнішим у споруді і що робить його найміцнішим?

— Ну, — подумав хлопець — напевно найперше має бути міцний фундамент, бо він тримає весь дім.

— Правильно, фундамент виконує важливу роль, на ньому стоїть будинок. Якщо фундамент не міцний або не залитий взагалі, то дуже скоро на нашій споруді з’являться тріщини і вона зруйнується. Весь дім стоїть на міцній основі. У нашому випадку фундамент — це Бог. Тому на першому місці має бути Бог.

MUST READ:  Притча про рибалок без риби

— Ага, значить наступна робота?

— Ні. Потім перший поверх — це ти сам. Твоє здоров’я: психологічне, фізичне. Ти маєш знайти час для себе, для читання книжок, на маленькі радощі, на здорове харчування, на фізичні вправи. Бачиш, цеглинки мають бути якісні, бо буде міцна опора і зможе витримати на собі наступні поверхи. Якщо ж не додати навіть найменшу кількість цеглинок, взяти надбиті або не міцні, то, відповідно, перший поверх буде не тривким і, з часом, все повалиться. У твоєму випадку, якщо з тобою щось трапиться, буде страждати вся сім’я, за тебе будуть переживати, бідкатися. Другий поверх це — сім’я, де дбають одне про одного і де панує любов.

— Що, робота аж у кінці?

— Так. Дах — це вже робота. Бачиш, покрівлю завжди можна полагодити чи змінити на кращу, ніж була. І тут не треба перейматись, якщо його зірвав вітер або побив град. Сталось, так сталось, будинок же цілий!

MUST READ:  9 фраз, які аж ніяк не допоможуть у підвищенні вашої зарплати

Розкладайте правильно пріоритети в житті, і не забувайте, що фундамент є найголовнішим, який тримає весь ваш дім!

Джерело: CREDO