А дехто робить бізнес і так: …

Як правило, спам-листи, які, обійшовши всі внутрішні фільтри, таки потрапляють на мою офіційну скриньку, без зайвих формальностей видаляються. Сьогодні був один із тих винятків, коли автор/тема листа не дали змоги відразу визначити, спам це, чи ні, і я все-таки відкрив файл. Зміст листа дуже засмутив мене, оскільки, як виявилося, ні моя, ні чия-небудь інша вища освіта вже немає анінайменшої цінності, тому що…

„…участь у корпоративній програмі дає вам можливість не навчаючись, не відвідуючи заняття і найголовніше – не оплачуючи вартість навчання – отримати диплом зі спеціальності, яка Вас цікавить, всього за 30 днів. При цьому ви отримаєте диплом, а також всі документи, які підтверджують його справжність: документ з оцінками і т. п.”

Як пояснюють автори цього спаму, ви можете вибрати будь-яку зі 180-ти спеціальностей, серед яких менеджмент, маркетинг, право, інформаційні технології та будь-які інші. А основною ціллю для „дипломника” може бути прагнення влаштуватися на більш високооплачувану роботу (бачте, а я завжди думав, що для більш високооплачуваної роботи потрібен досвід та більш розвинені професійні навички. Виявляється – зовсім ні).

MUST READ:  У вас є дві корови. Що при цьому пропонують робити різні бізнес-моделі?

Шахраї (на жаль, іншого слова тут не використаєш) намагаються виправдати свою діяльність, пояснюючи таку простоту отримання диплому потребою пройти письмовий тест. Мовляв, якщо ви вже володієте необхідними навичками, але ще не маєте формального їх підтвердження – тоді ви можете з легкістю отримати диплом акредитованого закордонного навчального закладу. Але, щоб не відлякати потенційних клієнтів, шахраї відзначають, що ніяких особливих знань вам по-суті й не потрібно, адже „більшість запитань орієнтовані на посередній рівень знань”.

Найбільше жахає список тих спеціалістів, яким подібні „добродії” вже допомогли отримати диплом магістра без проходження навчання. Це бізнесмени, держслужбовці, юристи, і найстрашніше – лікарі!!! Відверто кажучи, не хотів би потрапити до рук такого „спеціаліста”.

Слово, нам пропонують купувати диплом у найвідвертішому вигляді. Не намагаючись приховати це навіть формальними натяками на проходження якихось там курсів чи інших подібних програм. От здалося вам, що ви володієте навичками хірурга – будь-ласка, підтвердіть це дипломом. А бо, ще краще, побачили розцінки адвоката на офіційному сайті певної юридичної організації – а чим ви гірші? Ви ж також маєте потрібні знання – скільки фільмів передивилися із веденням судового процесу… І сміх і сльози…

MUST READ:  Чи справді ваші люди – ваш найдорожчий актив?

Залишається тільки сподіватися, що насправді ніхто ніякого диплому давати не збирається, а лист орієнтований на елементарне „висмоктування” коштів із довірливих громадян (адже організатори кілька разів нагадують про необхідність реєстраційного внеску). Варто тільки посміхнутися, коли хтось обпечеться на такій махінації. Можливо хоч тоді у людей відпаде бажання купувати освіту.

І, до речі, куди дивляться юристи? Чи всі вони вже давно пройшли через дану програму?