Працюєте з дому? Скористайтеся порадами…

Працюєте з дому? Скористайтеся порадами...Відомий у сфері інформаційних технологій сайт Silicon.com вирішив провести доволі оригінальний експеримент. Керівництво компанії запропонувало всім співробітникам один день не з’являтися до офісу. Звісно, йшлося зовсім не про додатковий вихідний. Виявляється, саме таким чином ІТ-сайт вирішив на власному досвіді випробувати новітню тенденцію роботи з дому (віддаленої роботи). І ось які висновки зробили співробітники компанії…

1. Якщо ви завжди носите із собою свій ноутбук, придбайте собі додаткову батарею, яка б завжди була вдома. Таким чином, одного прекрасного дня, вирішивши попрацювати з дому, ви не виявите, що у вас немає джерела живлення. Хоча цю ситуацію іноді можуть виправити звичайні розетки.

2. Переконайтеся, що ваші колеги та клієнти можуть зв’язатися з вами кількома способами (наприклад по мобільному, через електронну пошту чи сервіс миттєвих повідомлень). Таким чином, якщо одне зі джерел зв’язку вийде з ладу – ви все ще будете доступні для колег.

3. Чітко структуруйте свій день таким чином, щоб це було вигідно і вам і вашій компанії. Наприклад, ви можете почати роботу трохи раніше, щоб звільнити час на прогулянку з дітьми, чи провести кілька нічних годин за комп’ютером, щоб звільнити додатковий час протягом дня.

MUST READ:  Сага про людей-"мильних-бульбашок"

4. Використання ноутбука є прийнятним, коли ви знаходитесь в літаку чи ресторані, але якщо ви працюєте з дому, краще користуватися стандартною клавіатурою, мишкою та монітором. Окрім того, слід зайняти максимально зручну позицію для роботи.

5. Члени сім’ї, друзі та партнери повинні чітко усвідомити, що робота з дому нічим не відрізняється від офісної. А це, в свою чергу, означає, що вас не можна турбувати і відволікати від робочого процесу. Варто розмежовувати робоче та особисте життя, навіть якщо ці рамки носять абсолютно умовний характер. Деякі люди навіть відводять під офіс окрему кімнату свого дому, у якій перебувають у робочі години, і яку зачиняють у позаробочий час та на вихідні.

6. Пам’ятайте про короткі перерви від комп’ютера та необхідність фізичної зарядки. Можете просто піти на кухню і випити чашечку чаю.

7. Не забувайте про обідню перерву та вчасно закінчуйте свою роботу. Коли ви працюєте з дому, існує спокуса розширити свій робочий день за рахунок ранкових або вечірніх годин.

MUST READ:  9 фраз, які аж ніяк не допоможуть у підвищенні вашої зарплати

8. Переконайтеся, що ви маєте контакти технічного відділу. Вони можуть знадобитися вам у разі, якщо виникнуть певні технічні проблеми. При пересиланні інформації з офісу додому і навпаки, переконайтеся, що вона добре захищена.

9. Якщо вам слід зробити кілька важливих дзвінків, переконайтеся, що цьому процесові не будуть заважати ніякі зайві звуки (гуркіт машин за вікном, крики дітей у сусідній кімнати, чи стукіт сусіда, який вирішив зробити ремонт).

10. Нарешті, вам не варто відчувати сором через те, що ваші колеги працюють в офісі, а ви – вдома. Найімовірніше, що ваша ефективність у кілька разів перевершує ефективність колег, адже ви перебуваєте у звичному оточенні. А отже й користь для компанії ви приносите більшу.