У боротьбі з конкурентами Nintendo робить ставку на джойстики!!!

Керівництво японської компанії відео ігор Nintendo зуміло втілити майже фантастичну концепцію руху. Невпинно змагаючись з конкурентами – щоб задовольнити справжнього гравця, слід дуже постаратися – Nintendo зробила новий прорив у технології.

Очевидно, нова концепція Nintendo – ігрова консоль Wii (вимовляється як англійське we) – стала відповіддю на Microsoft Corp.’s Xbox 360 та на Sony Computer Entertainment PlayStation 3, яка ось-ось з’явиться на ринку. Основна різниця Wii від всього, що існувало раніше, це джойстик, який є настільки ж незвичним, наскільки і назва самої консолі. За допомогою Norwood’s Analog Devices Inc. було створено контролер, який залишає далеко позаду концепцію цільного джойстика для відео ігор. Винахід Nintendo представляє собою здвоєний прилад, який дає можливість грати у відео ігри і керувати ними за допомогою руху рук у будь-якому напрямку.

Хто в дитинстві грав у комп’ютерні ігри на відео приставках, добре знає, як тягнуться руки вслід за поворотом автомобіля, чи, наприклад, ударом героя. Гравець інстинктивно прагне допомогти собі, смикаючи нещасний джойстик праворуч і ліворуч, вверх і вниз. Але це не дає ніякого ефекту… Тепер же все помінялося!!!

MUST READ:  Капіталізм 2.0 як панацея від глобального фінансового колапсу

Віце-президент Nintendo Reggie Fils-Aime стверджує, що недосвідченим гравцям буде набагато легше справлятися з керуванням завдяки простим та інтуїтивним рухам рук, замість того, щоб вивчати напам’ять сотні комбінацій клавіш. Якщо в майбутньому на такі джойстики з’явиться свій споживач, то це може відкрити початок новій індустрії для аналогових приладів, в середину яких буде вбудовано контролер Wii.

У Nintendo відмовилися назвати ціну на цей, безперечно, інноваційний винахід. „Ми дамо вам можливість отримати більше задоволення за менші гроші, – запевнив Fils-Amie, – і ви зможете грати у відео ігри за допомогою Wii уже в останній чверті 2006-го року”.

Що ж, подивимося, як ця ціна буде співвідноситися із $499 – обіцяною ціною на PlayStation3 – одним з основних конкурентів Nintendo. Щодо Microsoft’s Xbox 360, то тут Nintendo доведеться ще більш скрутно, адже ця модель уже доступна за $299 чи за $399 зі спеціальним жорстким диском. Конкурувати у такій ситуації дійсно може виявитися нелегкою справою.

MUST READ:  Сила «продуктивної ліні»

Ситуація для Nintendo може стати навіть гіршою, якщо зважити на той факт, що PlayStation3 також використовуватиме для своїх контролерів чутливу до руху технологію. Проте, Nintendo стверджує, що ці новини не стали для них сюрпризом, адже вони працюють у „надзвичайно конкурентному бізнесі”.

Конкуренція в сфері відео ігор була підкреслена ще раз компанією Microsoft, чий всесвітньовідомий голова Білл Гейтс оголосив старт нової кампанії Live Anywhere, мета якої – створити інтегровану ігрову мережу, яка б базувалося на середовищі Microsoft Windows. Користувач Live Anywhere, за умови, що у нього є ігрова консоль Xbox, матиме змогу грати на пару з будь-яким іншим користувачем, якщо у останнього на комп’ютері стоїть Vista – нова версія операційної системи Windows.

Як бачимо, конкуренція у сфері відео ігор є просто жахливою. Що ж, подивимося, чи допоможе нова концепція Nintendo допомогти їй у цій боротьбі.

За даними www.boston.com