Перший блогерський ювілей

Перший блогерський ювілейНа думку відомого видання Wall Street Journal, з моменту створення першого повідомлення в найпершому у світі блозі пройшло рівно 10 років і в суботу 14 липня поздоровила всіх блогерів планети зі знаменною датою. Що ж, ми також приєднуємося! ☺

Але ж багато із цим не погоджується, посилаючись на нечіткість визначення поняття “блог” і стихійність цього явища, у якого навряд чи можна знайти одне джерело, пише Хабрахабр.

Насправді, навіть за версією WSJ, поздоровляти блогерів можна буде тільки 23 грудня. Саме в цей день, у 1997-му році, Джорн Баргер (Jorn Barger) на своєму особистому сайті Robot Wisdom написав наступне: “Я вирішив почати свою веб-сторінку, щодня відзначаючи найкраще, що я зустрічаю під час серфінгу”. Такий формат ведення сайту, коли одна людина регулярно ділиться із читачами цікавими посиланнями, постачаючи їх своїми коментарями, і вважається, загалом, канонічним для веблогів.

Оксфордський “Cловник англійської мови” навіть затверджує, що саме ця фраза Баргера стала відправною крапкою для терміна weblog, тому що слова web й logging стоять у ній так близько, що колективній підсвідомості інтернет-аудиторії вже не вдалося уникнути спокуси з’єднати їх воєдино.