Притча: Насолоджуйтеся своєю кавою!

Якось група успішних випускників, які зробили чудову кар’єру, прийшли у гості до свого старого професора. Звичайно ж, незабаром розмова зайшла про роботу — випускники скаржилися на численні труднощі та життєві проблеми.

Запропонувавши своїм гостям каву, професор пішов на кухню і повернувся з кавником і підносом, заставленим різними чашками — порцеляновими, скляними, пластиковими, кришталевими, і простими, і дорогими, і вишуканими.

Коли випускники розібрали чашки, професор сказав:

— Якщо ви помітили, всі дорогі чашки розібрані. Ніхто не вибрав чашки прості й дешеві. Бажання мати для себе тільки найкраще і є джерелом ваших проблем. Зрозумійте, що чашка сама по собі не робить каву кращою. Іноді вона просто дорожче, а іноді навіть приховує те, що ми п’ємо. Те, що ви дійсно хотіли, була кава, а не чашка. Але ви свідомо вибрали найкращі чашки. А потім розглядали, кому яка чашка дісталася.

MUST READ:  Притча: Секрет якості

А тепер подумайте: життя — це кава, а робота, гроші, положення, суспільство — це чашки. Це всього лише інструменти для зберігання життя. Те, яку чашку ми маємо, не визначає й не змінює якості нашого життя. Іноді, концентруючись тільки на чашці, ми забуваємо насолодитися смаком самої кави.

Просто насолоджуйтеся своєю кавою!!!

У найщасливіших людей немає всього найкращого. Але вони витягають все найкраще з того, що є. Щастя в тім, щоб хотіти те, що в тебе є, а не у тім, щоб мати те, що хочеш.