Робота майбутнього №1

Робота майбутнього №1: організатор онлайн-спільнотЯкі роботи й професійні навички будуть затребувані в майбутньому? Для Сета Годіна (Seth Godin) це не питання. Він стверджує, що організатор онлайн-спільнот – це саме та людина, яка буде завжди затребувана. Переклад замітки Сета Годіна розміщено у блозі Howtosell.ru.

Якщо ви хочете найняти організатора якогось об’єднання, то ви, мабуть, знаєте, кого шукати. Кого-небудь, хто має гнучкість, пристрасть, сталість і видатні міжособистісні якості.

Що якщо вам потрібний хтось для побудови онлайнової спільноти? Хтось для створення й підтримки віртуального світу, у якому всі гравці у вашій індустрії почувають себе просто зобов’язаними взяти участь? На зразок керівника великої торговельної асоціації, але без бюрократії й нудьги…

Непогано, якщо ця людина розбирається в технологіях, принаймні, настільки, щоб знати, що вони можуть дати. Він повинен уміти писати. Але він у першу чергу повинен бути здатним переконати одинаків стати частиною групи, тобто він повинен розуміти ринок, робити продажі й уміти спілкуватися “неелектронними” способами. Він повинен уміти справлятися з більшими обсягами вхідної кореспонденції, не даючи людям відчути себе покинутими, а також бути здатним іти по тонкій смузі між відкиданням “тролів” і відчуженням хороших людей.

MUST READ:  Посібник із саботажу від ЦРУ: як підривають продуктивність у сучасних організаціях

Оскільки немає ніяких підручників на цей рахунок, можливо, треба спробувати нові підходи, бути само-мотивованим й, одночасно, уважно вимірювати наслідки.

Якщо ви в цьому як “риба у воді”, я можу передбачити, що у вас ніколи не буде проблем із пошуком роботи.