Webby Awards – 2006: оголошено кращі блоги

Нещодавно в США були оголошені імена лауреатів щорічної премії Webby Awards – найпрестижнішої нагороди за досягнення в області інтернету. Цього року, як і в минулому, кількість номінацій склала 65 позицій. На нагороду претендували кандидати з 60-ти країн світу.

Компанія Google зібрала цілий букет призів: сервіс Google Earth обійшов конкурентів у номінаціях “Кращий дизайн” і “Широкополосний сайт”, що визнало як експертне журі, так і інтернет-аудиторія. Приз від експертів і за результатами інтернет-голосування в номінації “Кращий сервіс” дістався картографічній службі Google Maps.

Онлайновий фотоальбом Flickr журі визнало кращим у категоріях “Краща навігація” і “Краща організація роботи”. Кращим новостійним ресурсом був названий сайт BBC News, кращою персональною сторінкою – stevensebring.com, кращою соціальною мережею – JDate. “Людиною року” названий Томас Фридман. Премію Webby Awards за внесок у розвиток інтернету одержав Роберт Кан.

Цікаво, що цього року сайти боролись за приз і в нових номінаціях – “Кращий політичний блог”, “Кращий бізнес-блог”, “Подкаст”. Кращими блогами в 2006-му році стали 5 Blogs Before Lunch, we make money not art і The Huffington Post. У категорії “Подкаст” суперників випередив сайт Yahoo! Podcasts. Найбільш дивним сайтом був названий ресурс Snopes.com. Спеціальний приз “Прорив року” був присуджений соціальної мережі MySpace.com.

MUST READ:  Все заради індексації!

За інформацією ресурсу Компьюлента.