Чи погодилися б Ви працювати менше і заробляти менше?

Чи погодилися б Ви працювати менше і заробляти менше?Компанія Harris Interactive опублікувала результати доволі цікавого опитування жителів 6-ти країн: США, Великобританії, Франції, Німеччини, Іспанії й Італії. Європейці й американці висловилися про те, як їм працюється, пише Washington Profile.

За рівнем зарплати найкраща ситуація в США – 63% американців переконані, що їм платять добре. У Великобританії, Німеччині й Іспанії таких помітно менше – відповідно, 52%, 51% і 50%. У свою чергу, 54% французів і половина італійців упевнені в тім, що роботодавці їм хронічно недоплачують.

На питання, “чи погодилися б Ви працювати менше й заробляти менше?” негативно відповіло переважна більшість опитаних у всіх країнах. Єдиним виключенням можна вважати Іспанію – 11% іспанців хотіли б скоротити час, проведений на роботі, навіть за рахунок зменшення зарплати.

74% французів, 71% німців, 66% італійців і 55% іспанців упевнені, що вони мають достатню кількість вихідних і відпускних днів. У США, де відпустка найкоротша серед індустріально розвинених країн, думки розділилися порівну – 42% опитаних американців уважають кількість вільних днів достатньою, стільки ж – недостатньою. Найбільш незадоволені сформованим положенням британці: більшість із них (45%) вважають, що їм потрібно відпочивати більше.

MUST READ:  Як зміниться робоче середовище, коли до "керма" стануть представники покоління "Y"

Цікаво також, що більшість респондентів люблять і поважають своїх начальників. Приміром, 65% американців поважають своїх босів, а 46% – “дуже люблять” їх (!!!). Боси дуже популярні також у Великобританії та Франції, у меншому ступені – у Німеччині й Італії. Іспанці виявилися виключенням із цього правила: начальство люблять 34%, не люблять – 16%, а ті, хто залишилися, ставляться до керівництва нейтрально.