Якби Google контролював ваше життя…

Якби Google контролював ваше життя...Google контролює вашу пошту, ваші відео, ваш календар, ваш пошук. А якби він контролював ваше життя? Корі Доктороу (Cory Doctorow) написав для журналу “Radar” оповідання про те, що трапиться, якщо Google і далі буде проростати в сучасне суспільство, а за рахунок своєї ефективності стане виконувати не тільки “сервісні”, але й державні функції. Історія хоч і фантастична, але дуже актуальна.

Сценарій здавався б занадто антиутопічним ще п’ять років тому, але вже не виглядає фантастикою зараз, коли ближче з кожним днем реалізація мети відомої всім “інформаційної компанії” та її місії зробити “всю інформацію доступною для всіх”, пише “Хабрахабр.

Схоже, що “всієї” інформації куди більше, ніж ми уявляли, і більша її частина зовсім не повинна бути доступною для всіх. Зміни в суспільстві у зв’язку з такою турботою Google про нас тягнуть за собою багато питань і припущень. Наприклад, про те, що все людство досі живе через те, що люди старанно приховували один від одного майже всі відомості про минуле, сьогодення й плани на майбутнє. Або про те, наскільки повна прозорість змінює поняття економіки, репутації і як впливає на вибір.

MUST READ:  12 причин не довіряти Google

Дуже рекомендується для прочитання:

Оригінал: “Scroogled” By Cory Doctorow
Переклад російською: “Выгуглен” (Кори Доктороу)