П’ять звичок мільйонера

 П’ять звичок мільйонераВсесвітньовідома аудитова компанія Ernst & Young провела опитування серед молодих лідерів, які взяли участь у конференції International Intern Leadership, і виявила, що 59% з них планують стати мільйонерами. Більше того – 5% молодих людей переконані, що досягнуть позначки у мільйон доларів ще до того, як їм виповниться 30 років, пише Барбара Рейнхолд (Barbara Reinhold) на сайті Comcast.net. Питання лише в тому, яким чином вони зуміють здобути цей статок…

Легкі гроші чи зароблені потом і кров’ю
Легкі гроші можуть потрапити до вас хіба випадково. Наприклад, якщо ви виграєте лотерею або отримаєте казковий спадок від троюрідної бабусі у Америці. Але чи задумувалися ви, що трапляється із грошима людей, які виграли лотерею? На відміну від тих людей, які заробили перший мільйон власними зусиллями, 90% „лотерейних мільйонерів” витрачають весь свій капітал вже протягом перших 10-ти років. А найбільш „талановитим” з них, вдається спустити багатство за кілька місяців чи навіть тижнів.

MUST READ:  Притча: Справедлива ціна

Люди, ж які заробили гроші власним потом і кров’ю, зазвичай володіють п’ятьма звичками, які допомагають заощадити та накопичити капітал. Вони наведені нижче:

1. Уникають підходу Заробити-щоб-Витратити. Міхаель Лебаф, автор книги „Мільйонер у тобі” (The Millionaire in You), наголошує на тому, що мільйонери ставляться до грошей, як до активу який слід заощаджувати та накопичувати, а не прибутку, який потрібно витратити. Багато грошовитих людей жили доволі просто, обираючи менш претензійні оселі, користуючись бюджетними автомобілями, харчуючись у середніх за вартістю ресторанах, тощо.

2. Фокусуються. Лебаф також наголошує, що досягають успіху лише ті люди, які повністю зосереджуються на своїй цілі. „Переможці – фокусуються, переможені – розпорошуються”, – переконаний він. А щоб завжди залишатися сфокусованим – краще записати свої основні цілі і завжди звертатися до них.

3. Роблять все для досягнення цілі. Люди, які зуміли стати мільйонерами, вміли не тільки фокусуватися, але і йти на великі жертви заради своєї цілі.

MUST READ:  Не вірте своїй інтуїції!

4. Приймають на себе ризики. Але тільки у випадку, якщо ці ризики виправдані і шанс на успіх суттєво перевищує шанс на провал. Стратегічні ризики завжди притаманні будь-якій діяльності, метою якої є прибуток.

5. Проявляють щедрість. Фактично всі мільйонери – дуже щедрі люди. Можливо ви будете стверджувати, що їхня участь у благодійних фондах та акціях допомоги нужденним – це лише спосіб відмити гроші. Але часто – це не так. Потребу бути щедрим для мільйонера складно пояснити, та все ж вона якимось дивовижним чином притягує багатство.

Виробіть у собі ці п’ять простих звичок і ви житимете щасливо, навіть якщо не будете мільйонером. А гроші – лише справа часу.