Завершилося всеукраїнське змагання з менеджменту GMC-2007 (результати фінального туру)

GMC-2007Після більш, ніж піврічного періоду, під час якого менеджери багатьох провідних українських компаній недоїдали і недосипали, розмірковуючи над стратегіями розвитку своїх віртуальних компаній, змагання нарешті добігло свого логічного завершення. Переможцем, за якоюсь дивовижною іронією долі, стала саме та команда, яка за результатами другого туру набрала найменшу кількість балів і ледь зуміла потрапити до фіналу.

Історія діяльності віртуального підприємства, яку отримали на 1-му етапі національного фіналу (а він тривав, як відомо, лише один день), розвіяла надії на легку перемогу. Вивчивши фінансові показники компанії та ситуацію на ринку, учасники зрозуміли, що компанія збиткова, попит на продукцію невеликий, ринок перенасичений. А вже після перших двох етапів колишні менеджери були спантеличені: хоч які б дії вони здійснювали — інвестували в рекламні кампанії, вдосконалювали продукцію, розширювали виробництво — довірене їм підприємство, як і раніше, залишалося збитковим.

У такій складній і неоднозначній ситуації перемогу здобула команда, стратегію якої не вдалося розгадати нікому з учасників навіть наступного дня після змагання, коли в спокійній обстановці можна було проаналізувати всі дії конкурентів. Не знайшовши логічних пояснень тому, що трапилося, багато хто вирішив, що перемогу команді забезпечила харизма її капітана — власника і президента однієї із найуспішніших компаній на IT-ринку України.

MUST READ:  Ограниченность современных организационных моделей

Найуважніші читачі вже здогадалися, що перемогу (з результатом 1,042 Eur за акцію) отримала команда компанії ІНКОМ „Великі Манагери”, на чолі з її натхненником-капітаном Олександром Кардаковом. Ось як пояснює секрет успіху він сам: „Логіка проста: або наша команда має бути найкращою, або результати інших гравців мають бути гірші, ніж наші. Тому в той час, коли інші гравці придумували виграшні комбінації бізнес-рішень, ми намагалися розгадати їхні плани і перешкодити конкурентам здійснити задумане”.

Остаточний рейтинг команд, яким поталанило пройти через всі „кола GMC” і отримати задоволення від фінального змагання, виглядає так:

1. Великi Манагери – 1.042
2. Incom Soft Storm – 1.040
3. Укрэксимбанк-Стратеги – 1.025
4. Direct Selling Exim – 0.984
5. КГ “Новая концепция” – 0.940
6. ЛОГРУС – 0.938
7. ИНТЕРПАЙП НТЗ – 0.918
8. EXtrIM-team – 0.917