Microsoft навчився стежити за співробітниками

Microsoft навчився стежити за співробітникамиКомпанія Microsoft подала патентну заявку на систему стеження за співробітниками, пише британська газета The Times. Система дає змогу визначати ефективність роботи користувача, його самопочуття і навіть компетентність.

До складу системи входять бездротові датчики, які вимірюють частоту серцебиття співробітників, температуру тіла, стежать за їхніми рухами, виразом обличчя і кров’яним тиском. В заявці також написано, що датчики здатні зняти зі співробітника електроміограму та вловити „сигнали мозку”. Якщо співробітник знаходиться у стані стресу – система запропонує йому допомогу.

Раніше подібний моніторинг проходили тільки пілоти літаків, астронавти та співробітники пожежних служб. Як пише видання, Microsoft стала першою компанією, яка запропонувала застосувати цей досвід у звичайних офісах. Представники профспілок уже встигли висловити застереження, що внаслідок нового винаходу роботодавці отримають змогу звільняти працівників на основі даних, збірних „шпигунськими” приладами.

Заявка була опублікована лише через 18 місяців після подачі. За словами спеціалістів, згідно із патентним законодавством, вона може бути затверджена протягом року.