Ода захопленому працівнику

Ода захопленому працівникуПродовжуємо тему трудоголіків, почату ще минулого року. Свої цікаві міркування висловлює славнозвісний Сет Годін (Seth Godin) у своєму нещодавньому постингу.

Трудоголік живе страхом. Страх змушує його приходити на роботу вчасно. Здається, що його кращий захист – це журнал внутрішнього розпорядку. Однак, сьогодні новий клас компаній (і людей) створюють новий клас працівників. Це працівники, які працюють із захопленості й цікавості, а не зі страху.

Захоплений працівник приходить на роботу не тому, що боїться неприємностей. Він приходить тому, що робота – це його хоббі, за яке йому платять. Захоплений працівник пише в блог у відпустці… тому що цей пост і той зворотний зв’язок, який він дає, насправді цікавіше, ніж просидіти на березі зайву годину. Захоплений працівник грає з дизайном сайту після вечері, оскільки це веселіше, ніж дивитися телевізор.

Важко представити когось, хто буде захоплено добувати вугілля або мити тарілки. Але нове обличчя роботи, принаймні для деяких людей, відкриває нову можливість: робота – це те, що ви (більшу частину часу) любите робити. Створювати такі робочі місця – розумно, а знаходити – чарівно.