Шукайте в… Search.i.ua?

Просто надзвичайна подія в українському інтернеті!
Інтернет-агентство Mi[6] вчора запустило пошуковий сервіс Search.i.ua. Звичайно ж інтерфейс російською. Хтось сподівався на інше?

Ось що каже про нову пошукову систему Денис Місько, технічний директор Mі[6]:
“Наш новий сервіс має ряд переваг у порівнянні з українськими аналогами. Нова система морфології й облік індексу посилання дозволяють виводити результати, що максимально точно відповідають запитам користувачів”.

Скільки ж українських аналогів ми знаємо?
– https://meta-ukraine.com
– https://www.sova.com.ua
– https://search.bigmir.net
та ще декілька, про які вже всі забули.

Але ж і ці так звані “лідери” не особливо заохочують відмовитись від Google. Я кажу тільки про українській сегмент, який чомусь чудово індексується Google-ом, але має мізерну пошукову базу в українських пошуковиках.

“Безумовно, ми усвідомлюємо значне відставання по обсягу індексу від таких монстрів як Яндекс і Google, однак і тут Search.і.ua має свої переваги. Оскільки ми зосереджені на індексації винятково українських web-сайтів, ми можемо дозволити собі зберігати в індексі більшу кількість сторінок українських ресурсів, що вигідно відрізняє нас від конкурентів”, – додав Денис.

MUST READ:  Як зробити з блогу бізнес

Ідея, звичайно, хороша.
Тільки-но трохи бентежать слова Олексія Танчика, директора по розвитку бізнесу Mі[6]:
“Ми збираємось запустити наш пошук не тільки на власному порталі, але й на декількох великих українських сайтах, з якими в нас уже є домовленості. Це дозволить нам у максимально короткий термін вийти на значну кількість запитів і підключити власну систему показу контекстної реклами, роботу над якою ми зараз ведемо. Найближчим часом ми збираємось скласти конкуренцію на ринку контекстної реклами всім учасникам українського ринку”.

Єдине питання – чи не зарано казати про контекстну рекламу, коли ресурс проходить тільки період становлення?

До речі, я трохи потестував Search.i.ua, і, знаєте, задоволений.
По запиту “Блог” наш блог видається другим у списку. Не аби який результат, але приємно :))