Найближча книга (Cadavres exquis)

Найближча книга (Cadavres exquis)Із часу оголошення гри (своєрідного флеш-мобу) “Найближча книга” пройшло вже два тижні. Думаю, цього цілком достатньо, щоб підбити підсумки і створити обіцяний “Cadavres exquis”. Отже, готуйтеся до ретельного читання 😉

Але спочатку я хотів би подякувати всім активним учасникам. Ми не тільки трохи більше узнали один про іншого, але й відчули так званий об’єднуючий ефект української блогосфери. Це був такий собі експеримент по виявленню синергії зусиль, який, я певен, стане у нагоді в майбутньому.

Звісно, не всіх захопила і охопила гра. Хтось відмовився із формулюванням “неформат”. Хтось взагалі не зрозумів, мов, а навіщо все це… Мабуть найкраще про сенс гри висловився Микола Костинян, автор “Монетизації блогу”:

“Тепер – про сам конкурс (і навіть не конкретно цей, а в загальному).. Чому ж він такий чудовий? (а він таким дійсно є!) – тому, що (і це якраз обіцяне “по-друге”) це є розширення свого блоґґєрського кругозору – запросто може бути, що знайдеться маса цікавих і не знаних досі блогів, які з радістю читатимеш в подальшому.
Плюс – це все ж зміна обстановки, забавка така собі:) Крім того – умови дійсно цікаві, мені особисто дійсно реально цікаво подивитися які в кого рядки вийдуть і з яких творів взяті.
Плюс – це природній шлях посилання на дружні і цікаві тобі блоги, той самий трафік. Єднання блогосфери, врешті-решт!:)”

Трохи статистики:
Знайдено записів у блогах (не коментарях) – 19,
9 відривків – українською, 8 – російською, 2 – англійською.
Якщо когось забув – пишіть.

Отже, поїхали:

“Пристрастие – переоцененное качество жизни организации, а равнодушие – недооцененное. Такое умозаключение часто расходится с мнением, которое излагается в большинстве книг о бизнесе, поднимающих шумиху вокруг волшебной силы проявления глубокого и искреннего пристрастия к своей работе, организации, коллегам и клиентам. Гуру менеджмента Том Питерс уже более двадцати лет говорит о том, как важны гордость и энтузиазм в отношении к своей работе и к своим клиентам”.
(Роберт Саттон “М*дакам вход воспрещен”) – Менеджмент@БЛОГ

***

Поэт ставит у своих ног кошелку-сумку, похожую на те, с которыми в 50-е годы ходили за покупками советские старушки – черную, грубую и клеенчатую. Он, не торопясь, копается в своей сумке – вынимает один листок и начинает читать. Читает он с выражением, с жестикуляцией. Голос у него хриплый, энтузиазма много, но ему далеко до московского визгливого, рыдающего и причитающего говорка Леньки Губанова, берущего начало, может быть в северных русских плачах. “Не тянет”, – с превосходством думаю я…
(Е.Лімонов “Это я, Эдичка”) – Монетизація блога

***

Попереду йде служник від субаші і дме в ріг, скликаючи люд, полюбовників закидають гнилими помаранчами, камінням, коли ж вони, зганьблені, напівживі, повертаються додому, то жінку ще примушують заплатити за віслюка, так ніби вона його наймала для такої розваги, а чоловікові дають сотню київ по п’ятах або ж беруть відкупного по аспрі за кожний удар.
– Хіба й Хуму возили на віслюкові? – поспитала Кіната.
– Хума з царського дому, пихато мовила Хатіджа, – а султанським дочкам не належить те, що належить простолюдцям.
(П.Загребельний “Роксолана”) – Mehanik

***

Верхівки дерев, дахи автомобілів та людські голови увінчували стрічки; діти не чули землі під собою, а білки возсідали на рештках трави. Вони позначали кордони своїх володінь викиненою геть шкарлупою горіхів, а там, де біля водяних лілей на ставку громадилися повітки і гральні автомати, було встановлено кілька дощок, напнуто лаштунки, і за п’ять центів кожен міг туди увійти, щоб пережити театр, подібного якому ще не бувало. Ляльковиками, які водили ляльок на дротах, були Біллі й Френкі, обидві білки.
(Інґеборґ Бахман “Добрий Бог Мангеттену”) – Konspirator.co.ua

MUST READ:  Правила мотивації Ендрю Карнегі або Матеріалізація бажань

***

– Голову ему оторвать! – сказал кто-то сурово на галерке.
– Как вы говорите? Ась? – тотчас отозвался на это безобразное предложение Фагот. – Голову оторвать? Это идея! Бегемот! – закричал он коту. – Делай! Эйн, цвей, дрей!
(М.Булгаков, “Майстер і Маргарита”) – masterpiecer(tm):Blog

***

Производителей меди, как известно, ужасно прижали; им приходиться предлагать что-то, чтобы добиться послаблений, доказать «крайнюю необходимость», на основании которой некоторые указы временно приостанавливаются. Человек, которому ваш друг продал информацию, знал, где она имеет наивысшую цену; он продал ее мне в обмен на некоторые услуги с моей стороны. Следовательно, все необходимые улики, так же как и следующие десять лет вашей жизни, теперь в моих руках.
(Айн Ренд “Атлант розправив плечі”) – Українська блогосфера

***

Вродлива дівчина, та все одно… француженка. Ну що, знайди мені гарне місце, Рональде. Мені вже сто сім років і я не можу довго стояти.
(“Гаррі Поттер і смертельні реліквії”) – G3!>’s blog

***

A software error occurs when the program does not do what its end user reasonably expects it to do.
Applying this definition, even if you could perform an absolutely perfect module test, you still couldn’t guarantee that you have found all software errors. To complete testing, then, some form of further testing is necessary.
(Glenford J. Myers “The Art of Software Testing”) – Андрій Рущак в Інтернеті

***

Психофізіологічна відмінність не тільки гормональна, а ще й у домінуванні півкуль головного мозку. Права півкуля відповідає за емоції, почуття та творчість, а ліва – за раціо і логіку. Традиційно у жінок вважалась домінантною права півкуля, у чоловіків – ліва. Коли ми говоримо про вербальність, володіння мовою, економію, ефективне використання грошей, ощадливість – це раціональні речі. Всі ці речі переважають у жінок, і відповідає за них ліва півкуля. Таким є відкриття ХХ-го століття. Тобто, у жінок домінантною є не права півкуля, а ліва, на противагу існуючим традиційним уявленням. Коли ми говоримо про наукові чи географічні відкриття, про ту ж таблицю Менделєєва, про винаходи – це хіба не творчість? Адже креативність – це створення чогось нового, невідомого, що властиво чоловічій натурі і за що відповідає права півкуля.
(Лариса Дідковська “Чоловікам про жінок, жінкам про чоловіків”) – УКРВЕБ ІТ веблог

***

Дослідники вже не раз зазначали, що президентська форма правління погано поєднується з федеративним державним устроєм: що ширшими є повноваження Президента, тим більше унітарних рис виявляє та чи інша федерація. Росія не є винятком, навпаки, вона є одним з найяскравіших підтверджень даного правила. Необмежена президентська влада стократ посилює зазначені вище дефекти “виконавчого федералізму”, розмиваючи демократичний зміст федеративної ідеї.
(часопис “Ї” (23/2002) Федеративна республіка Україна) – MIKOMARE

***

— А как вы полагаете, — спросил монах, — что заключает в себе и что означает эта загадка?
— Что? — переспросил Гаргантюа. — Раскрытие и утверждение божественной истины.
— Клянусь святым Годераном, я эту загадку совсем по другому толкую! — воскликнул монах. — Это же слог пророка Мерлина!
(Франсуа Рабле “Повесть о преужасной жизни великого Гаргантюа, отца Пантагрюэля, некогда сочиненная магистром Алькофрибасом Назье, извлекателем квинтэссенции, книга, полная пантагрюэлизма”) – Марлєївна то така віртуальна дівчинка яка деколи замінює реальну…

***

Звуки ж відстають або випереджують те, від чого вони мали б залежати, тому те, від чого мали б залежати звуки, але відстають або випереджують, є або сповільненно-розтягненим, або пршвидшено-стислим: вдарився ще в парку головою об галузку, хоч ніякої галузки і не було видно, але все ж він нагинався, то як міг зачепитися, і де міг подітися пакунок з тютюнами, якщо його не підібрав шахіст, чи там, де пили пиво, і сонце настільки спотворило бачення через звичайне шкло, що знадвору всередину виглядало як тераріум з іншими істотами і внутрішнім підсвітленням (а зсередини — ніби сидиш у пивниці під вікном із сонцем на заході, а людей бачиш лиш тих, що найближчі, і знизу догори, чи у трамваї, що їздив у неділю від цвинтаря до цвинтаря, це попри будинок Памви, але з таким згущеним запахом хризантем, що вже би нудило, якби якийсь інший запах, а не хризантем).
Анну треба зустрічати трохи по девятій, а вже о четвертій Памва був удома і цілком добре себе почував. У галерею знову не зайшов (мав оглянути нові лампи), зупи варити не треба.
(Тарас Прохасько “Від чуття при сутності”) – mr.petruccio

MUST READ:  Що спільного між роботою та... школою

***

Если, скажем, четвертая от начала транзакции команда приводит к нарушению некоторого ог­раничения целостности, система должна аннулировать результаты выполнения первых трех команд и уведомить процесс-инициатор о неудачном завершении транзакции. Если все четыре команды обработаны успешно, их результаты становятся достоянием других процессов одновременно, а не каждый в отдельности. Технологии управления систем­ными транзакциями в достаточной мере стандартизованы и доступны для разработчиков прикладных программ.
(Мартин Фаулер “Архитектура корпоративных программных приложений”) – Shamidius

***

Microtubules radiate from the centrosome and hold organelles in place, form bundles that maintain cell shape and rigidity, and act somehow like railroad tracks to guide organelles and molecules to specific destination in a cell. They form the axonemes of cilia and flagella and are responsible for their beating movements. They also form the mitotic spindle that guides chromosome movement during the cell division.
(Human Anatomy and Physiology) – LetrOdectUS

***

Причем потребительский спрос рассматривается с субъективных позиций отдельного индивида, а не с точки зрения рыночных отношений. Но вместе с тем теория предельной полезности отражает важные рыночные факторы, и самое главное – процесс эволюции товарной системы, хотя ее авторы всего этого не осознают. Имеется в виду значение потребительной стоимости товара – категории, введенной в науку Адамом Смитом и мало исследованой Марксом, у которого конкретный труд, её создавший, – понятие качественное, не обладает количественной стоимостной характеристикой и потому стоимостине создает.
(Сергей Мартыновский “Экономическая наука от Аристотеля до наших дней”) – Оленка Zmijuchka

***

Результат: тимчасово отруєна Нессі спливає догори черевом. Спосіб шостий.
Ми з Миколою ставимо на ніч у шоталндському озері кілька “телевізорів”.
Mixa-Blog

***

После сего Иисус вышел и увидел мытаря, именем Левия, сидящего у сбора пошлин, и говорит ему: следуй за Мною. И, он, оставив все, встал и последовал за Ним. И сделал для него Левий в доме своем большое угощение; и там было множество мытарей и других, которые возлежали с ними.
(Новый Завет) – Блог JocK’а

***

Корію сказали, що “уроків вчити не має”, тож запросто можна “скакнути додому на вихідні”.
Вони пішли у темінь і не повернулися. Батьки зачули щось лихе лиш по 25-му грудня.
(Любко Дереш “Культ”) – ТЕТ-А-ТЕТ

***

Збудник дифтерії – дифтерійна паличка – уражає слизову оболонку зіва, гортані, трахеї й навіть носа, а її отрута, що розноситься кров’ю по всьому організмові, спричинює тяжке його отруєння. Хвороба перебігає дуже швидко, реєструють багато смертельних випадків не лише серед дітей, а й серед дорослого населення. Лікувати дифтерію важко, тому, щоб запобігти цьому захворюванню, людям вводять протидифтерійну вакцину.
Блоґ Мустанґа

***

Ляля була вражена: такий знайомий голос! Де вона його чула? Приглянувшись, остепеніла від радісного подиву: перед нею стояла боса, розшаріла Веснянка.
(О. Гончар “Бригантина”) – Sidrom’s blog