А навіщо Вам резюме?

А навіщо Вам резюме?Сет Годін (Seth Godin) у своєму суперпопулярному блозі вирішив трохи поміркувати з приводу необхідності резюме для здобувачів перспективної роботи. Його досить спірне твердження звучить наступним чином: “Я вважаю, що якщо Ви видатна, надзвичайна або просто вражаюча людина, Вам, швидше за все, взагалі не потрібно резюме”.

Сет пояснює:

“Резюме – це привід, щоб Вам відмовити. Якщо Ви пошлете мені своє резюме, я можу сказати: “Ну… йому не вистачає цього або йому не вистачає того”, і бац! – Вам відмовлено.

Наявність резюме змушує Вас влізти у величезну машину, що шукає підходящі ключові слова і змушує Вас одержати роботу в якості гвинтика в цій гігантській машині. Ви всього лише корм для корпоративного чудовиська. Це може бути прийнятно для пересічних людей, що шукають пересічну роботу, але хіба цього Ви заслуговуєте?

Якщо у Вас немає резюме, то що ж у Вас є?

MUST READ:  Як отримати "роботу мрії"

Як щодо трьох екстраординарних рекомендаційних листів від людей, яких знає або поважає ваш роботодавець?

Або складного проекту, який він може побачити або помацати?

Або репутації, що біжить поперед Вас?

Або блогу, який настільки непереборний і проникливий, що в нього не залишається іншого вибору, крім як стежити за оновленнями?

Дехто скаже: “Ну що ж, це звичайно було б чудово, але в мене нічого такого немає”.

Ага, у цьому-то і сенс. Якщо у Вас цього немає, то чому Ви вважаєте, що Ви видатна, надзвичайна або просто вражаюча людина? Здається мені, що якщо у Вас усього цього немає, то Вам промили мозки, щоб Ви поводилися як пересічна людина.

Чудова робота, робота світового класу, робота, за яку готові вмерти… така робота не дістається тим, хто просто відправляє своє резюме по e-mail”.