5 способів повернути “пристрасть” вашому бізнесу

5 способів повернути пристрасть вашому бізнесуПристрасть – один із найважливіших аспектів вашого бізнесу. Словник визначає її, як “потужну прихильність чи бажання до певної діяльності, об’єкту чи концепції”. А на думку авторки блогу Small Business Branding Віри Рапосо (Vera Raposo), саме пристрасть є запорукою успіху в бізнесі.

Питання в тому, чи досі ми відчуваємо пристрасть до свого бізнесу? Чи прокидаємося щоранку з відчуттям того, що попереду нас чекає ще один захопливий день, який обіцяє багато приємних звершень? Якщо відповідь „ні”, тоді можливо є сенс скористатися кількома порадами, які допоможуть вдихнути „пристрасть” у ваш бізнес:

1. Намагайтесь уникати справ, які вас дратують. Складіть список своїх улюблених занять, від яких ви отримуєте справжнє задоволення, а також список справ, які вам не подобаються. Тепер, тримаючи перед собою два списки, спробуйте дати відповідь, яким чином більшу частину робочого дня займатися завданнями із першого списку і уникати завдань із другого. Відповідь зазвичай дуже проста: доручити виконання завдань із другого списку своїм підлеглим або віддати їх на аутсорсинг.

MUST READ:  Ознаки жалюгідної роботи

2. Освіжіть свою пам’ять. Пригадайте перші дні, коли ви лише розпочали власний бізнес, коли кожне, навіть найменше досягнення здавалося справжньою перемогою. Що тоді мотивувало до звершень? Якими були ваші цілі? Що вам подобалося? Якщо вам так і не вдалося досягнути цілей, а можливо – ви навіть зійшли із обраного шляху – то яким чином можна повернутися на нього? Адже дуже часто саме повернення до витоків може надати вам новий поштовх для руху вперед.

3. Будьте вдячними. Згадайте все, за що вам слід бути вдячними. Скільки разів життя було прихильним до вас. Зазвичай проста згадка про такі приємні моменти здатна вдихнути нову пристрасть у ваш бізнес.

4. Намагайтесь працювати з „пристрасними” та вмотивованими людьми. Настрій – передається. Тому якщо ви оточите себе захопленими та вмотивованими людьми – вони зуміють передати вам частину своєї „пристрасті”.

5. Інтегруйте. Якщо ваша теперішня пристрасть жодним чином не пов’язана з вашим бізнесом – спробуйте інтегрувати ці дві сфери вашого життя. Зрештою – це ваш бізнес і ви маєте право робити з ним все, що вважатимете за потрібне.

MUST READ:  Яких консультантів слід остерігатися?

Саме пристрасть у бізнесі дозволяє вам отримувати прибутки від своєї діяльності. Втім, пристрасть важлива не лише для успіху в бізнесі, але й для щастя у вашому житті. Тому ніколи не варто про неї забувати!