Google: змінимо світ на краще!

Google: змінимо світ на краще!Google на честь дня свого народження відкрив проект для покращення світу. Тепер кожен бажаючий може запропонувати свою ідею та/або проголосувати за інші ідеї. Для п’яти найкращих ідей вони виділили ні багато ні мало 10 мільйонів доларів США. Думаю, що із прес-релізом проекту варто ознайомитися кожному.

“За останні 10 років ми переконалися в тому, що геніальні ідеї народжуються в різний час у головах різних людей. Саме тому Google повідомляє про початок конкурсу “10^100” (проект “Десять у сотому ступені”), учасники якого повинні запропонувати ідеї, здатні змінити світ і допомогти людям”, цитує прес-реліз SEONews.

“У рамках ініціативи “10^100” ми чекаємо від наших користувачів оригінальних ідей, які можуть поліпшити життя людей в усьому світі. 10 мільйонів доларів призового фонду будуть розподілені між 5-ма проектами-переможцями для того, щоб їхні автори могли перетворити свої ідеї в життя. Проекти можуть бути невеликими або масштабними, технологічно обумовленими або гранично простими. Єдина умова – вони повинні бути корисними й здійсненними. На першому етапі ми відберемо 100 кращих ідей, а потім попросимо користувачів проголосувати – які, на їхній погляд, необхідно профінансувати. У підсумку з 20-ти фіналістів спеціальне журі визначить п’ятірку найбільш гідних проектів, які й одержать призові гроші.

MUST READ:  5 унікальних продуктів, які прославили своїх творців

Ми хочемо довести усьому світу, що хороші ідеї можуть з’явитися звідки завгодно. Наприклад, стимулом для створення браузера Google Chrome стало розуміння, що тільки зовсім новий браузер може забезпечити адекватну роботу із сучасними веб-програмами. Принцип роботи сервісу Google News був придуманий після подій 11-го вересня 2001 р., коли один з інженерів Google зіштовхнувся з тим, що не зміг знайти в одному місці інформацію з різних новинних ресурсів із усього світу.

Ми знаємо, що є безліч прекрасних ідей, які мають потребу у фінансуванні й підтримці. Ось деякі проекти, які ми вважаємо дійсно корисними. Наприклад, команда, що складається всього із двох чоловік, прагне допомогти мільйонам людей, змушених на власних плечах носити важкі відра з водою на великі відстані. Для вирішення цієї проблеми був розроблений пристрій під назвою The Hippo Water Roller. Цей пристрій являє собою контейнер обсягом 24 галона, який можна котити по землі. Інший проект – First Mile Solutions – пропонує прості, але ефективні рішення для забезпечення людей у країнах, що розвиваються, доступом до Інтернету. Відповідно до одного з планів проекту, WiFi-пристрої будуть розміщені в автобусах, щоб користувачі могли одержувати й відправляти електронні листи і повідомлення, коли автобус їде по території, де Інтернет недоступний. Google вітає ідеї, які зможуть дійсно змінити до кращого повсякденне життя багатьох людей.

MUST READ:  Бізнес-ідеї для сервісної досконалості

Нам 10 років. І кращий спосіб відсвяткувати це – підтримати ідеї, які допоможуть людям. Хто любить допомагати, той завжди виграє!”