Статистика допоможе виграти Чемпіонат світу з футболу!!!

Німецька газета “Bild am Sonntag” відкрила одну із найбільших таємниць Чемпіонату світу з футболу. Йдеться про „інтуїцію” німецького воротаря Йєнса Леманна, який чудом зумів відбити два пенальті аргентинців і мало не „взяв” ще один.

Йєнс ЛеманнАле не варто даремно розхвалювати голкіперські таланти німця. Звісно, воротар він професійний, та не в цьому його секрет. Особливо, якщо зважити на те, що сам Леманн не виявляв особливої радості та захоплення в той момент, коли врятував свою команду і фактично став національним героєм, пише NEWSru.com.

Перед ударами аргентинців (і це було чудово видно на записах) Леманн діставав із правої гетри невеликий папірець, читав там щось, а потім стрибав саме у той кут воріт, куди пробивав аргентинець. Так сталося, наприклад, коли пенальті бив аргентинський півзахисник Естебан Камб’яссо.

Про те, які магічні слова були написані на невеличкому папірці, розповів популярній німецькій газеті тренер німецьких воротарів Андреас Кепке, який по-суті видав військову таємницю. Як виявилося, він був своєрідним шифром, який стосувався Камб’яссо: „Чекати. Залишатися на місці. Лівий кут!” Саме туди й полетів блискуче взятий Леманном м’яч.

MUST READ:  Лідерство як служіння – погана ідея!

Ще до цього Леманн звернувся до свого старого тренера у футбольному клубі Шальке, який володів особистим банком данних про статистику ударів різних гравців. Його син надав воротареві німецької збірної всю необхідну інформацію по 11-метрових ударах аргентинських футболістів.

Якщо це дійсно так, то перед нами приклад майже безпрецедентного використання статистичної інформації, яка допомогла Німеччині пройти у півфінал Чемпіонату світу з футболу. І дійсно, адже гравці могли бити й по-іншому. Не одним же ударом вони володіють. Але, як виявилося – статистика спрацювала.