Притча для Трейдерів (короткий посібник з інтернет-трейдінгу)

Притча для Трейдерів (короткий посібник з інтернет-трейдінгу)Приходить одного разу Трейдер-початківець до Мудреця і каже до нього:

– О, Великий Мудрець, розкажи – як заробляють гроші на торгівлі валютами та іншими інструментами?

– Так це дуже просто, – не думаючи відповів Мудрець, – взагалі кажучи, щоб торгувати – потрібно купувати, коли дешево, а продавати коли дорого, але щоб заробляти гроші потрібно інше – створити свій дилінговий центр, організувати курси трейдерів, заманювати гроші, а в загалі – розводити лохів.

– Який же ти Мудрець – ти говориш ті слова, які і так усі знають.

І пішов Трейдер-початківець до іншого Мудреця та задав йому те саме запитання, на яке отримав відповідь:

– О, Трейдере-початківцю, цей шлях не легкий, тобі потрібно буде багато пройти та багато пізнати – не багатьом доводиться пройти цей шлях до кінця. Чи готовий ти до цього?

– Так , я пройду цей шлях, – з великою радістю відповів Трейдер-початківець.

MUST READ:  Притча про прийняття себе

Спочатку Мудрець вчив трейдера правилам маржинальної торгівлі, спотам і спредам, фундаментальному аналізу, свічкам і фракталам, крокодилам і кутам. Прийшла черга хвиль і циклів. Трейдер вивчив money management та засвоїв весь досяжний soft, пізнав статистику та теорію ймовірності. Прийшла черга психології, механічних торгівельних систем і оптимізації їх за генетичними алгоритмами.

Пройшло багато років.

Приходить знову Трейдер до Мудреця та говорить до нього:

– О Великий Мудрець, я послухав тебе та пройшов цей шлях. Я пізнав теорію та засвоїв практику, я написав декілька книг, роблю хороші прогнози та даю поради, маю свої системи, вже маю авторитет і навіть своїх учнів. Я зможу будь-кому пояснити, чому вчора відбувся рух ринку саме таким чином. Я вивчив цей ринок і пізнав себе. Але, я так і не навчився заробляти гроші на торгівлі валютою та іншими інструментами. Скажи все-таки ж – як це зробити.

MUST READ:  Притча про позитивне мислення

– О, так це дуже просто. Щоб торгувати – потрібно купувати коли дешево, а продавати коли дорого, але щоб заробляти гроші потрібно інше – створити свій дилінговий центр, організувати курси трейдерів, заманювати гроші, а в загалі – розводити лохів.

– Слухай, я вже чув ці слова дуже давно, а навіщо тоді я потратив стільки часу з тобою?

– Тоді, коли ти їх почув першого разу, ти ще не був готовий в це повірити, – сказав великий Мудрець.