Корпорація “Мафія” перевиконала план минулого року

Корпорація Мафія перевиконала план минулого рокуМіж іншим, у період економічної кризи італійська мафія, що включає в себе безліч організованих злочинних угруповань із різними назвами, тільки зміцнює свої позиції. Надання різних “послуг” комерсантам уже не обмежується малим бізнесом і поступово поширюється на великий.

За всіма економічними показниками (зрозуміло, це тільки оцінки – нелегальний бізнес звичайно ж не публікує свої фінансові звіти зборам акціонерів) мафія перевиконала план минулого року. За оцінками асоціації підприємств роздрібної торгівлі Confesercenti, оборот мафії сягає 130 млрд. євро в рік, а чистий доход – 70 млрд. євро (!!!).

За рік оборот виріс на 40 млрд. євро. А це найкращі показники серед всіх італійських компаній. Співвідношення ж прибутку до обороту перевищує 50%!

У мафіозні відносини залучені тисячі підприємців. За оцінками, близько 180 тисяч бізнесменів одержали від мафії позики – звичайно, під чималі відсотки. Близько 20% італійських магазинів щомісяця платять бандитам оброк, а на півдні серед малих підприємств цей показник доходить до 80%. Підраховано, що мафія від таких виплат одержує 10 млн. євро в годину.

MUST READ:  Віртуальні світи коштують більше, ніж $1 млрд.

За “сегментами ринку” перше місце займає наркотрафік із доходами в 59 млрд. євро. Незаконне лихварство (яке в Італії називається “usura”) приносить 12,6 млрд. євро, рекет – 9 млрд. Трафік зброї дає 5,8 млрд., контрафактна продукція – 6,3 млрд., “нечисті” контракти – 6,5 млрд. Не слід також забувати про доходи від незаконного будівництва (2,2 млрд.), піратства, кіберзлочинності, незаконних азартних ігор, проституції.

Також стрімко виросли обороти “экомафії”, яка промишляє незаконною утилізацією відходів, у тому числі радіоактивних й отрутних – 16 млрд. євро. А от банальні крадіжки, пограбування й шахрайство приносять різним злочинним угрупованням тільки мільярд євро в рік.

За матеріалами CEO.ru