Як отримати “роботу мрії”

Як отримати роботу мріїКоли ми мріємо про “ідеальну” посаду – свідомість завжди “малює” безліч перешкод, які стають на заваді її досягнення. Але, замість того, щоб шукати собі “щось скромніше та реальніше” варто задатися питанням: “А яким чином досягнути мрії? Що для цього потрібно зробити?” Думаю, перелік порад від авторки блогу Brazen Careerist Пенелопи Транк (Penelope Trunk) стане вам у нагоді!

1. Станьте керівником власного проекту
Якщо у вашому резюме не вистачає стрічки для отримання “роботи мрії” – додайте її. Адже в резюме ви вказуєте свою діяльність, а не прибуток. У більшості випадків для цього цілком вистачить професійного проекту, зробленого самотужки вдома. Наприклад, якщо ви мрієте працювати у сфері соціальних медіа – заведіть власний блог і почніть активно обертатися у відповідних колах.

2. Працюйте безкоштовно
Вам не потрібен окремий дозвіл для того, щоб отримати необхідний вам досвід. І якщо ви не можете отримати цей досвід, отримуючи паралельно прибуток – отримайте його безкоштовно. Якщо ви постійно працюватимете безкоштовно – люди не цінуватимуть вашу роботу. Але якщо ви деякий час попрацюєте у компанії на волонтерських умовах – то отримаєте безцінний досвід, за який згодом зможете вимагати заслужену платню.

MUST READ:  Зусилля над собою не допоможе вам рухатися вперед

3. Навчіться правильно складати резюме
Резюме – це основний маркетинговий інструмент будь-якого претендента на посаду в компанії. І водночас – це перша річ, за якою роботодавець вас оцінюватиме. Якщо ви не зумієте зацікавити його своїм резюме, то існує чимала ймовірність, що до наступного етапу (особиста зустріч) справа просто не дійде.

Звісно ж – це зовсім не означає, що ви повинні надмірно прикрашати чи говорити неправду у своєму резюме. Але якщо у вас навіть є позитивні для даної посади навички та риси – потрібно навчитися правильно їх подавати.

4. Ніхто не змушує вас бездоганно робити все на світі. Просто спробуйте!
Дуже важко займатися новою роботою. Але якщо ви не спробуєте, то як навчитеся? Саме тому у одному із попередніх пунктів прозвучала порада спробувати виконати свою першу роботу безкоштовно. Якщо вашому клієнтові не сподобається результат – ви просто повернете йому його гроші. Перфекціонізм не допомагає, а навпаки – заважає жити. Якщо ви намагатиметеся робити все бездоганно, то навряд чи колись досягнете результату.

MUST READ:  Битва за робоче місце

5. Будьте терплячими.
Вам знадобиться щонайменше кілька місяців, щоб наповнити резюме та підготуватися до “роботи мрії”. Для цього потрібно буде все спланувати і чітко дотримуватися свого плану. А це, в свою чергу, потребує терпіння та вміння досягати намічених цілей.